Fosta conducere a Spitalului Floreasca, trimisa in judecata de DNA in dosarul Sectiei de Arsi nefunctionale

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 17:57
3338 citiri
Fosta conducere a Spitalului Floreasca, trimisa in judecata de DNA in dosarul Sectiei de Arsi nefunctionale
Foto: Arhiva Ziare.com

Fosta conducere a Spitalului Floreasca, inclusiv profesor doctor Ioan Lascar, a fost trimisa in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Este vorba despre dosarul in care a fost cumparata aparatura pentru Sectia de arsi, inclusiv barocamera, nefunctionala in momentul incendiului de la Colectiv.

DNA a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, pentru:

- Radu Alexandru Macovei, la data faptei manager al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca),

- Ioan Lascar, la data faptei sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva la acelasi spital,

- Magdalena Marina Gontariu, la data faptei sef al biroului achizitii tot la Spitalul Floreasca.

- Catalin Aurel Galea, administrator al S.C. Gemedica S.R.L., dar si S.C. GEMEDICA S.R.L., pentru complicitate la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat DNA.

Procurorii arata in rechizitoriu ca in anul 2013, Alexandru Radu Macovei, Marina-Magdalena Gontariu si Ioan Lascar au incheiat cu societatea GEMEDICA S.R.L., reprezentata de Aurel Catalin Galea, un acord cadru, "in urma unei licitatii fictive" pentru aparatura medicala pentru Sectia de arsi, se arata intr-un comunicat DNA.

Procurorii DNA arata insa ca nu exista documente din care sa reiasa o consultare a pietei, desi era vorba despre echipamente cu un grad mare de complexitate tehnica.

Pe baza acestui acord, au fost cumparate, "cu incalcarea prevederilor legii privind achizitiile publice si la preturi supraevaluate", 54 de echipamente medicale necesare dotarii "Unitatii de ingrijire a arsilor grav".

Astfel, statul a fost prejudiciat cu suma de 8.213.831 lei (inclusiv TVA). Din aceasta suma, doar barocamera a costat 3.422.400 lei.

In urma procedurii de atribuire (licitatie deschisa) a fost declarata castigatoare oferta SC Gemedica SRL, care a fost si singurul ofertant. Ulterior au fost incheiate inca sapte contracte pentru furnizarea de echipamente medicale supraevaluate.

Rechizitoriul intocmit de procurorii DNA arata ca sefii Spitalului Floreasca au semnat procese-verbale de receptie si procese-verbale de punere in functiune a barocamerei pentru pacientii cu arsuri grave fara ca aceasta sa fie functionala sau instalata.

Conform DNA, s-a dispus sechestrul si poprirea asupra unor bunuri apartinand persoanelor mai sus mentionate si S.C. Gemedica S.R.L.. In plus, in cazul lui Aurel Catalin Galea, s-a mai dispus poprirea unor sume de bani detinute in conturile bancare ale acestuia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, iar Ministerul Sanatatii s-a constituit parte civila in proces.

Aurel Catalin Galea este cercetat si pentru spalare de bani, mai arata DNA.

Anul trecut, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a concluzionat ca barocamera de la Floreasca nu a fost folosita niciodata. In plus, ministrul Sanatatii de atunci a declarat ca nici nu putea fi folosita pentru tratamentul marilor arsi, ci pentru tratamente antiimbatranire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conducere Floreasca trimisa judecata DNA, #fost manager Floreasca trimis judecata, #Ioan Lascar trimis judecata , #DNA