Ziare.com

Fosti oficiali ai judetului Calarasi, urmariti penal de DNA - sunt vizate si terenuri din Nana

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 15:33

   

Fosti oficiali ai judetului Calarasi, urmariti penal de DNA - sunt vizate si terenuri din Nana
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat inceperea urmaririi penale pentru mai multi fosti oficiali ai judetului Calarasi, intr-un dosar de improprietarire ilegala cu terenuri ale Institutului de Cercetare Agricola de la Fundulea. Printre terenurile in cauza se afla si parcele din comuna Nana.

"Prin aceasta operatiune s-a produs o paguba patrimoniului statului, constand in diminuarea acestuia cu terenul dezafectat din domeniul public", se arata intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Prejudiciul estimat de DNA ar putea fi intre valoarea de 1.486.905 euro si 59.476.200 de euro, in functie de identificarea valorii celor aproape 2.000 de hectare care ar fi fost retrocedate ilegal.

Fostii oficiali calaraseni implicati in cazul instrumentat de DNA sunt: Serban Jenel, fost prefect al judetului Calarasi, Coman Cornel, fost subprefect al judetului Calarasi, Clabescu Doru Eduard, fost subprefect al judetului Calarasi, Ifrim Elena, fost sef serviciu - Institutia Prefectului.

De asemenea, Nabargeac Ion, fost director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi, Dobre Aurelian, fost director executiv in Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi, Jarul Eugen, fost sef al Administratiei Domeniilor Statului - sucursala Calarasi; Psanu Stelian, fost director al Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare" Calarasi, Tudone Dumitru, fost secretar general, Consiliul Judetean Calarasi.

Mai sunt urmariti penal de DNA Marinescu Badea, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti la data comiterii infractiunii; Titu Ana, fost director al Directiei Silvice Calarasi si Buruiana Cornel, reprezentant al Asociatiei Nationale a Proprietarilor de Pamant si de Paduri "Propact" la data comiterii infractiunii.

Faptele au avut loc in anul 2007, si au ca obiect terenuri din localitatile Fundulea, Tamadau, Gurbanesti, Sarulesti, Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, si Lupsanu.

Comuna Nana a intrat prima oara in atentia opiniei publice dupa ce s-a aflat ca fiica presedintelui Romaniei, Ioana Basescu, a cumparat aproape 200 de hectare in zona cu un credit de la CEC de peste un milion de euro.

Parlamentul Romaniei a infiintat ulterior o comisie care sa cerceteze neregulile legate de retrocedarile de proprietati din comuna Nana, a carei activitate s-a terminat neconcludent, documentele sale fiind preluate de Parchetul General.

A.V.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cu voia dvs.cateva mici rectificari

Tudone Dumitru este si actualul secretar general al Consiliului Judetean, iar Ana Titu este in continuare seful Directiei Silvice Calarasi si consilier judetean din partea A.C.D.Nu este cumva si incompatibil????Judetul Calarasi, cel mai sarac judet din Romania, mafia institutionalizata organizata.

 

aceeasi mafie opereaza in toate judetele tarii,

iar politicienii, angrenati acum in castigarea cu orice pret a alegerilor prezidentiale, sprijina, indiferent de culoare, mentinerea climatului de pe urma caruia se imbogatesc!

Mai sunt inca 40 de judete ...

...plus municipiul Bucuresti.
In mod cert mai trebuie eliberate locuri in puscarii.
Pentru toti acei "oficiali " care au fost sau mai sunt la putere.
Si ar trebui sa fie lasati si fara averile facute, fiindca pentru bani si putere s-au zbatut atat.

 

nu ajung locurile in puscariile actuale pentru toti penalii,

care sper ca vor fi pana la urma judecati si condamnatii!
Din aceasta cauza am decis infiintarea celui mai mare .... stabiliment din UE, unde sa-i cazez pe cei care vor trebui sa mediteze ani de zile la raul ce l-au produs tarii!Pentru realizarea proiectului astept actionari numai randul cetatenilor onesti (exclusi politicienii si cei imbogatitii ilegal dupa dec.'89), ajutand astfel la... purificarea aerului ajuns in prezent irespirabil!

Majoritatea retrocedarilor sunt facute ilegal ,

pe acte false .
Majoritatea au la baza procuri false , facute de smekerii care cunosc tot exodul romanesc din strainatate .

Romanii fie habar nu au fie sunt indiferenti - pana le vine si lor randul .
Face ceva Parlamentul pt intreaga Romanie ?

Face ceva Parlamentul cu taierile ilegale de paduri !??
Sa raspunda Firea Pandele ......

banni jos

Cred ca e suficient sa li se impute valoarea actualizata a prejudiciului si o sa vorbeasca toti.

Ponta si-a dat singur un cap in gura

A format comisia guvernamentala sa verifice o tranzactie de vinzare-cumparare a unei persoane doar pentru a-l implica pe presedintele Basescu.Tranzactia e perfect legala ,dar a dat ponta cu bata in ca.cat si ia stropit pe toti hotii din psd care au facut retrocedarile.Multam ponta.Te asteapta Microsoft,Rovinari,crima in cazul Panait!Te asteapta pretenul voiculescu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor