Fosti si actuali sefi de la Tel Drum, audiati la DNA UPDATE

Vineri, 18 August 2017, ora 12:52
5445 citiri
Fosti si actuali sefi de la Tel Drum, audiati la DNA UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul Tel Drum, Petre Pitis, un apropiat al lui Liviu Dragnea, si Florin Neda, fost director adjunct, s-au prezentat vineri dimineata la DNA pentru audieri. Firma are numeroase contracte cu statul si se afla in vizorul procurorilor anticoruptie.

La intrare, Petre Pitis a declarat ca nu stie de ce a fost chemat si ca nu are cunostinta de vreo neregula, informeaza Realitatea TV.

Pitis si Neda au iesit dupa mai bine de o ora din sediul DNA, fara sa faca declaratii. Un avocat al companiei Tel Drum le-a spus jurnalistilor ca procurorii vizeaza fapte petrecute in 2015, cand compania a beneficiat de o finantare de 12 milioane de lei din fonduri europene pentru achizitionarea unui utilaj, informeaza Digi24.

UPDATE 12:50 - Conform Mediafax, avocatul Gheorghe Corbeanu le-a mai spus jurnalistilor ca Florin Neda este urmarit penal pentru inselaciune, iar News.ro informeaza ca pe bunurile suspectului s-ar fi pus sechestru.

Pe de alta parte, atat avocatul, cat si Petre Pitis au negat ca in acest nou dosar ar aparea si numele lui Liviu Dragnea. "Cel putin eu nu stiu sa apara la momentul acesta", a declarat avocatul iar Pitis le-a spus jurnalistilor: "M-ati innebunit cu personajul asta. Il cunosc pentru ca suntem din acelasi judet. Poate tocmai pentru ca suntem din acelasi judet s-a facut toata tevatura. Am jucat fotbal in liceu. N-are absolut nicio calitate (in Tel Drum, n.red.) ".

Procurorii sustin ca au dovezi ca banii nu ar fi fost folositi corespunzator, utilajul fiind achizitionat cu doar 8 milioane de lei, insa avocatul Corbeanu precizeaza ca restul banilor au fost folositi in scop complementar, pentru ca utilajul cumparat nu era suficient.

Acelasi avocat a mai precizat ca toti cei audiati au calitatea de suspecti in acest dosar, in total fiind vizate 4-5 persoane cu functii importante, informeaza Digi24.

Urmeaza ca DNA sa remita presei un comunicat in care sa ofere detalii legate de acest nou dosar.

Conform relatarilor din mass-media, Tel Drum a avut de-a lungul timpului numeroase contracte cu statul si ar fi controlata de liderul PSD Liviu Dragnea, insa acesta a negat in permanenta.

In urma cu o luna, doi apropiati ai lui Liviu Dragnea, mentionati in anchetele RISE Project despre Tel Drum, au fost inculpati de DNA pentru evaziune fiscala.

Pe de alta parte, zeci de persoane au fost audiate de DIICOT intr-un dosar de evaziune in care e vizata ferma de porci din localitatea teleormaneana Salcia, la care cel putin pana de curand, actionar majoritar a fost fiul lui Dragnea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#director Tel Drum audiat DNA, #Dragnea Tel Drum audiat DNA , #DNA