Fostul consilier personal al lui Andrei Chiliman, Robert Grigorescu, condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare pentru o spaga de 1,3 milioane de lei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 19:08
8102 citiri
Fostul consilier personal al lui Andrei Chiliman, Robert Grigorescu, condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare pentru o spaga de 1,3 milioane de lei
Foto: Stirile ProTv (Captura)

Robert Grigorescu, la data faptelor consilier personal al fostului primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani de inchisoare si plata a 1,3 milioane lei, suma primita ca mita de la un om de afaceri. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva.

Robert Grigorescu era considerat unul dintre oamenii de incredere al fostului primar Andrei Chiliman si se ocupa de coordonarea Directiei de investitii a Primariei Sectorului 1 din Bucuresti.

"Pedeapsa de 8 ani inchisoare se executa in regim de detentie," precizeaza judecatorii, conform portalului instantelor.

Initial, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Robert Grigorescu la patru ani si sase luni inchisoare cu executare, dar in faza de apel instanta a admis apelul DNA si a majorat pedeapsa.

Instanta a mai decis confiscarea sumei de 1.397.497 lei, primita cu titlu de mita de fostul consilier, iar pentru recuperarea banilor a fost mentinut sechestrul pus pe un autoturism marca BMW, o cota de 1/2 dintr-un teren cu suprafata de 16.173 mp si mai multe conturi bancare.

Acuzatiile DNA

Robert Grigorescu a fost trimis in judecata in martie 2017 de DNA Ploiesti, fiind acuzat ca, in perioada februarie 2009 - decembrie 2013, in calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, cu atributii de coordonare a Directiei de investitii, a pretins procentaje de 10% si 15% din valoarea unor contracte de lucrari si a primit, de la un om de afaceri, suma totala de 1.397.497 lei.

"Banii respectivi au fost primiti de inculpat in numerar, la biroul sau, direct sau prin intermediari, pentru a atribui si a asigura derularea in bune conditii a mai multor contracte de reabilitare termica a blocurilor, atribuite de Primaria Sectorului 1 firmei administrate de omul de afaceri, direct sau in subantrepriza", aratau procurorii.

Joi seara, instanta a condmanat definitiv un alt fost consilier al lui Chiliman. Razvan Iordan, fost director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 si fost consilier al fostului edil Andrei Chiliman, si Dan Toma, fost director executiv adjunct in cadrul acelelasi directii, au fost condamnati joi seara la pedepse cu executare in penitenciar. Si in acest caz sentinta este definitiva.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...