Fostul manager al Spitalului Bagdasar Arseni, reclamat la DNA de Corpul de Control al premierului (Video)

Duminica, 16 Martie 2014, ora 13:41
5354 citiri
Fostul manager al Spitalului Bagdasar Arseni, reclamat la DNA de Corpul de Control al premierului (Video)
Foto: enational.ro

Corpul de Control al premierului a verificat modul in care doctorul Anca Buliman a condus Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, incepand cu luna iunie 2006, prilej cu care a sesizat o serie de nereguli.

Anca Buliman (in imagine la inaugurarea cladirii reabilitate a Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni") a fost destituita la inceputul lunii februarie a acestui an din functia de manager, ca urmare a rezultatelor preliminare ale Corpului de Control, find invitata sa paraseasca institutia in aceeasi zi.

Printre aspectele supuse verificarii se numara un acord-cadru pentru prestari servicii semnat cu societatea HOSMAN HOSPITAL MANAGEMENT, care, conform Corpului de Control, a pagubit spitalul cu peste 8.000 de lei, banii fiind platiti cu incalcarea dispozitiilor legale.

De asemenea, inspectorii sustin ca efectuarea serviciilor de spalatorie si curatatorie au fost asigurate in perioada 2008-2012 prin "firme de familie", iar anumiti operatori economici au fost favorizati in obtinerea unor contracte de achizitie publica privind furnizarea de mobilier, dispozitive si echipamente medicale destinate dotarii spitalului.

"Reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni Bucuresti au organizat in mod formal procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, pentru a da aparenta de legalitate achizitiilor", mai acuza acestia. Una dintre consecinte este ca preturile de livrare au fost majorare "excesiv si nejustificat" de catre furnizori.

De asemenea, verificarile efectuate "au evidentiat existenta unor adaosuri comerciale excesive aplicate preturilor la care au fost achizitionate de la producatorii externi unele articole de mobilier", adaosurile ajungand chiar si la 2000%.

Unul dintre contracte ar fi fost atribuite unei firme cu care aveau legatura sotul si fiica Ancai Buliman.

Inspectorii sustin ca prejudiciul total se ridica la cateva milioane de lei.

Ca urmare a rezultatelor actiunii de control, Guvernul a decis sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie, "urmand ca organul sa urmarire penala, sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei", se mai arata in comunicatul de presa.

Anca Buliman: E un abuz, o nedreptate

Anca Buliman, fostul manager al spitalului, a respins acuzatiile la postul Digi24, acuzand ca jurnalistii de la Antena3 "raman lideri in manipulare".

"Cand voi intra in posesia raportului si voi intelege acuzatiile aduse, cu siguranta va exista o reactie si o contestatie. Vorbim despre informatii distorsionate. Este foarte greu de crezut ca in zilele noaste cineva isi poate permite sa consume un ban public pe servicii neprestate, e inimaginabil. Nu concluziile sunt importante, ci motivele (...) Este un abuz, este o nedreptate si, in mod cert, adevarul va iesi la iveala. E important sa inteleg care sunt motivele care au condus la asemenea concluzii", a declarat dr. Anca Buliman.

In ceea ce priveste preturile prezentate in comunicatul de presa al Guvernului, de exemplu cu privire la un carucior de resuscitare care costa in mod normal 4.648 de lei si pe care spitalul a platit 127.000 de lei, Anca Buliman a spus ca depinde foarte mult de calitatea produselor si de producator, argumentand ca "suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri proaste".

"Calitatea nu se face cu doi lei. Am avut curajul sa imi asum un proiect durabil, care sa faca cinste Romaniei", a mai subliniat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#corp control Bagdasar Arseni, #nereguli Bagdasar Arseni, #Anca Buliman Bagdasar Arseni , #DNA