Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, trimis in judecata

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 14:43
2486 citiri
Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, trimis in judecata

Fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-a promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la societatile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Conditia pentru oferirea acestor contracte a fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj a unei persoane indicata de Morega.

La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii" in valoare de 45.500 lei, iar ulterior, a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa" in valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite. "Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei NewsIn.

In urma acestor intelegeri, la data de 13 august 2007, fiul ministrului Pacuraru Nicolae Paul Anton a depus o ofera de participare la licitatie si la sediul Complexului Energetic Rovinari.

DNA mai arata ca se fac cercetari intr-o cauza separata, privind conditiile in care au fost atribuite contractele de achizitie de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
#Paul Pacuraru, #DNA, #judecata , #DNA