Fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta si-a mobilat un etaj al vilei cu ce a primit mita

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 15:33
4049 citiri
Fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta si-a mobilat un etaj al vilei cu ce a primit mita
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta, Nicolae Stanciu, a mobilat un etaj al vilei sale cu obiectele primite de la un om de afaceri, in schimbul solutionarii favorabile a unui dosar, potrivit rechizitoriului prin care magistratul a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii.

"Foloasele materiale primite de inculpatul Stanciu Nicolae au constat in obiecte de mobilier achizitionate de la (...), cu care s-a realizat amenajarea ultimului etaj (etajul 2) al imobilului tip vila apartinand magistratului - respectiv doua dormitoare. (...) Aceste obiecte de mobilier au fost gasite in locuinta lui Stanciu Nicolae, cu prilejul efectuarii perchezitiei domiciliare", se precizeaza in rechizitoriu.

Conform aceleiasi surse, Nicolae Stanciu a primit de la omul de afaceri Vasile Costea doua dulapuri, doua paturi si doua comode, gasite in dormitoarele de la etajul al doilea al vilei, precum si un bar, amplasat in livingul de la parter.

"Din documentele aflate la dosarul cauzei a rezultat ca plata pentru aceste obiecte de mobilier nu a fost facuta de Stanciu Nicolae, ci a fost facuta de societatea (...) SRL; aceasta societate a procedat la efectuarea platii la solicitarea lui Costea Vasile", se mentioneaza in rechizitoriu.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Nicolae Stanciu pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii, iar pe Vasile Costea, administrator al unei societati comerciale, pentru cumparare de influenta si dare de mita.

"In perioada noiembrie - decembrie 2012, inculpatul Stanciu Nicolae, in calitate de judecator si presedinte al Curtii de Apel Constanta, a pretins si primit de la inculpatul Costea Vasile mai multe obiecte de mobilier in valoare de 14.815.000 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuinta magistratului in data de 21 decembrie 2012", arata DNA.

Potrivit anchetatorilor, in schimbul acestor foloase, Nicolae Stanciu a promis ca isi va exercita influenta de presedinte al Curtii de Apel Constanta asupra magistratilor ce urmau sa instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, in asa fel incat acesta sa obtina solutii favorabile.

"Aceasta promisiune s-a concretizat ulterior, in cursul anului 2014, cu ocazia solutionarii unui dosar inregistrat pe rolul Curtii de Apel Constanta avand ca obiect plangerile formulate de concurentii societatii inculpatului Costea Vasile in cadrul unei proceduri de achizitii publice. Aceasta cauza s-a finalizat cu pronuntarea unei decizii prin care au fost respinse acele plangeri, contractul ramanand atribuit firmei administrate de inculpatul Costea Vasile", precizeaza DNA.

Citeste si DNA: Vicepresedintele Curtii de Apel Constanta a luat spaga mobilier de 15.000 de lei

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Nicolae Stanciu mobila mita, #Nicolae Stanciu DNA, #Nicolae Stanciu mita , #DNA