Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, suspectat de trafic de influenta si luare de mita

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 14:32

   

Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, suspectat de trafic de influenta si luare de mita
Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost adus de anchetatori, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a da declaratii intr-un dosar privind fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare.

Ovidiu Putura este suspectat de trafic de influenta si luare de mita, in legatura cu solutionarea unui dosar, precum si legat de interventii pentru ca o persoana sa promoveze un concurs pentru notari stagiari, spun surse judiciare.

Ovidiu Putura a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), de ofiteri de politie, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere.

Surse judiciare au declarat ca Ovidiu Putura a fost citat intr-un dosar in care este suspectat de trafic de influenta si luare de mita. Faptele ar avea legatura cu solutionarea unui dosar civil si cu posibile interventii in sprijinul unei persoane care voia sa dobandeasca, in urma unui concurs, calitatea de notar stagiar.

In cel de-al doilea caz, Ovidiu Putura ar fi promis ca, din functia pe care o detinea atunci in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar, poate influenta membrii comisiilor de examinare de la Camera Notarilor Publici.Trei judecatoare din Bistrita-Nasaud, aduse la DNA

Tot marti, trei judecatoare din Bistrita-Nasaud au fost ridicate de procurori si duse la DNA pentru a fi audiate in dosarul in care Ovidiu Putura este suspectat de trafic de influenta si luare de mita, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cele trei judecatoare ar fi vizate de acuzatiile de coruptie verificate in acest dosar.

Ovidiu Putura a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei in 24 februarie 2014, functie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Putura (PNL) a fost judecator si director la Directia de contencios administrativ din Ministerul Justitiei.

In 17 ianuarie 2014, Ovidiu Putura a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei CFR. In aceeasi zi, Ministerul Justitiei preciza ca Ovidiu Putura poate fi, in paralel, si secretar de stat in MJ si membru in consiliul de administratie al unei regii autonome, respectiv al CFR, dupa ce Guvernul a aprobat un memorandum in acest sens. Ministerul Justitiei a transmis aceste precizari dupa ce presa a vehiculat, imediat dupa investirea lui Ovidiu Putura, ca acesta nu poate fi membru in CA al CFR, deoarece are calitatea de judecator pe durata detasarii la MJ.

In iunie 2014, Ovidiu Putura a fost sanctionat cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca a detinut, in paralel, functia de membru in Consiliul de Administratie al CFR si pe cea judecator.

Sectia pentru judecatori a CSM a admis atunci actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva magistratului Ovidiu Putura, avertismentul fiind dat pentru "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii".

Ovidiu Putura declara atunci ca actiunea Inspectiei Judiciare este una "nejustificata", pentru ca ar fi fost facuta o interpretare gresita a legii.

"In perioada in care am fost secretar de stat, am fost suspendat din magistratura, evident. Ei au avut o interpretare gresita a legii, de la ideea ca am avut calitatea de judecator anterior si ulterior numirii in functia de secretar de stat si, astfel, as fi fost incompatibil", spunea fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
L-au prins si pe Puturel cu fulgi pe buze?
Suspectat de trafic de influenta si luare de mita?
In franci elvetieni sau in dolari de Tg.Jiu?
Utilizator sters
Iar a cazut un PNL-ist la DNA?? De ce oare? "Pe surse" iata motivul
In Romania PNL conduce Opozitia! Ca atare daca cineva vrea sa conteze in Opozitie trebuie sa forteze PNL sa-l bage in seama!! Cum fortezi PNL ?? CU DNA!!

Cineva care controleaza DNA incerca sa conteze in Opozitie!! Cine oare?? :)))

Hai, ca-i simplu!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor