Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, urmarit penal: Mita in partide de vanatoare si vacante la mare

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 16:53

   

Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, urmarit penal: Mita in partide de vanatoare si vacante la mare
Judecatorul Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta, au decis, marti, procurorii DNA. Judecatorul ar fi primit mita, printre altele, un costum de vanatoare si sejururi la mare.

Putura, judecator la Tribunalul Bistrita, a fost adus la audieri cu mandat, iar alte trei judecatoare de la acelasi tribunal au fost audiate marti, de procurorii DNA.

Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, suspectat de trafic de influenta si luare de mita

Procurorii spun ca Putura ar fi cerut si primit mita sau alte favoruri pentru a ajuta o persoana sa promoveze examenul de notari stagiari si pentru a obtine o hotarare favorabila pentru un anumit inculpat.

"In cursul lunii noiembrie 2014, suspectul Putura Ovidiu i-a promis unei judecatoare ca, din functia pe care urma sa o exercite in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce ii poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel incat, o persoana din familia judecatoarei sa promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.In schimbul interventiei promise, suspectul Putura Ovidiu i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia suspectului era reclamant recurent.

In perioada 2013 - 2014, suspectul Putura Ovidiu a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori, intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, in vederea obtinerii unei hotarari favorabile", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DNA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, se mai arata in comunicatul DNA.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Observ ca la Ministerul Justitiei
secretarii de stat se selectioneaza numai dintre infractori. Si mai observ ca oricat de mult i-am plati noi contribuabilii pe judecatori, tot nu le ajunge si lacomesc la mite. Pentru magistratii corupti se impune triplareaa pedepselor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor