Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita a primit spaga la birou - stenograme

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 18:44
7182 citiri
Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita a primit spaga la birou - stenograme
Foto: Ziare.com

Comisarul sef Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, a primit la birou, prin intermediul soferului sau, produsele alimentare pe care i le-a oferit omul de afaceri valcean Gheorghe Deaconeasa, in schimbul sprijinului pentru recuperarea permisului de conducere, conform informatiilor din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.

Gheorghe Deaconeasa a fost ajutat sa ia legatura cu Dinita de Maricel Ilie, la acel moment vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor.

"Inculpatul Deaconeasa Gheorghe, cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, a concretizat demersurile pentru remiterea efectiva a foloaselor inculpatului Dinita Lucian, care, la randul sau, le-a primit, printr-un intermediar. Astfel, inculpatul Deaconeasa a discutat cu inculpatul Ilie, stabilind sa il contacteze pe inculpatul Dinita, fapt pe care inculpatul Deaconeasa l-a si realizat imediat.

In paralel, si inculpatul Ilie Maricel l-a apelat pe inculpatul Dinita Lucian, comunicandu-i inculpatului Deaconeasa Gheorghe sa se deplaseze la locul de munca al inculpatului Dinita Lucian intr-o jumatate de ora", se arata in rechizitoriu.

Modul in care s-au derulat evenimentele reiese din mai multe convorbiri telefonice dintre cei trei, interceptate de anchetatori:

"Dinita: Sa traiti!

Deaconeasa: Din partea lui nea Maricel!

Dinita: Da.

Deaconeasa: A.... Vin acolo sus sau... trimiteti pe cineva?

Dinita: Aoleu! Aoleu! Stai sa ma gandesc, ca nu stiu cum sa fac...

Deaconeasa: Cum ziceti...

Dinita: Ai... Ai cum sa ajungi la mine?

Deaconeasa: Da, da. Pai, acum sunt in drum. Urc.

Dinita: Bine. (vorbesc simultan) Hai... ca vin si eu acum, in 10 minute.

Deaconeasa: La Cosbuc acolo, Piata Cosbuc...

Dinita: Da, da, da. Da. Da.

Deaconeasa: Bine. Sa traiti!

Dinita: Sanatate!

(...)

Deaconeasa: Sa traiti!

Dinita: Da.

Deaconeasa: Ati ajuns?

Dinita: Da.

Deaconeasa: Sunt si eu, jos.

Dinita: A... unde? Unde? Unde anume?

Deaconeasa: In fata, la intrare. Am parcat pe colt.

Dinita: Aha. Bine. Hai ca vine imediat baiatu' asta al meu.

Deaconeasa: Bine. Sa traiti!

(...)

Ilie: Ai fost?

Deaconeasa: Am fost. Acum ma duc, deja, la curte. Mai am...

Ilie: Ai vorbit cu el?

Deaconeasa: Nu, nu, nu!

Ilie: Da??!

Deaconeasa: A coborat... soferu'.

Ilie: Aha. Da?... era acolo, da?

Deaconeasa: Da, da.

Ilie: Ok. Bine tati".

Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita, trimis in judecata - a luat mita un miel, curcani si pastravi

Fostul sef al Politiei Rutiere Lucian Dinita a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce a primit de la un om de afaceri produse alimentare (un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav), pentru a interveni in favoarea acestuia in vederea redobandirii unui permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al DNA, alaturi de Lucian Dinita (comisar sef de politie, director al Directiei Politiei Rutiere din cadrul IGPR, la data comiterii faptelor), au fost trimisi in judecata omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa si Maricel Ilie, vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor - Sectia Romana - Regiunea 1 Bucuresti, la data comiterii faptei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Valcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stenograme Lucian Dinita DNA, #Lucian Dinita trimis judecata, #Lucian Dinita DNA, #lucian dinita politia rutiera, #Dinita sef Rutiera mita , #DNA