Fostul sef al Unifarm SA, pus sub control judiciar. Adrian Ionel este cercetat intr-un dosar privind achizitii de masti si acuzat ca a cerut peste 700.000 de euro, spaga

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 11:47
2035 citiri
Fostul sef al Unifarm SA, pus sub control judiciar. Adrian Ionel este cercetat intr-un dosar privind achizitii de masti si acuzat ca a cerut peste 700.000 de euro, spaga
Adrian Ionel a fost pus sub control judiciar FOTO Foto: Youtube/ Petre Nicolae (Captura)

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 4 decembrie 2020, a fostului sef al Unifarm, Adrian Ionel.

Adrian Ionel este cercetat pentru abuz in serviciu.

Procurorii DNA spun ca, "la data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, in calitatea mentionata mai sus, fara respectarea vreunei proceduri si cu incalcarea prevederilor legale, ar fi incheiat cu o societate comerciala un contract de achizitii publice (in valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpararea a 1.500.000 "masti chirurgicale cu trei pliuri".

De mentionat este faptul ca, la data incheierii contractului, societatea comerciala nu era avizata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania pentru importul/distributia "mastilor chirurgicale cu trei pliuri".

Ulterior, la doar doua zile de la incheierea contractului, directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA ar fi decontat catre firma respectiva suma de 3.599.988 lei, reprezentand un avans din valoarea contractului incheiat in conditiile de mai sus.

Pana in prezent societatea comerciala nu a livrat nicio masca, iar dupa denuntarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primita drept avans".

Prin demersurile mentionate mai sus, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei nationale pe care o conducea in valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obtinerea unui folos material in acelasi cuantum pentru societatea respectiva.

Ce interdictii i s-au pus lui Adrian Ionel

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

- sa nu paraseasca limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,

- sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

"Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Ionel Eugen Adrian i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala", mai arata DNA.

Cine este Adrian Ionel, directorul Unifarm acuzat ca a cerut mita 760.000 de euro, pentru achizitii facute in criza COVID-19

Prima reactie a sefului UNIFARM, acuzat de o spaga de 760.000 de euro: Sunt nevinovat si astept sa pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt

#spaga unifarm, #ionel adrian, #control judiciar, #DNA Unifarm , #DNA