Ziare.com

Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:36

   

Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%
Doi fosti membri ai unei sectii de votare din localitatea Bolintin Vale, judetul Ilfov, au fost trimisi in judecata vineri pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Este vorba despre Ceausu Dumitra, fost presedinte al sectiei de votare respective, si Prodan Niculae, membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca inculpata Ceausu Dumitra a falsificat lista suplimentara aferenta urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicarii semnaturii), desi lista continea mentiuni false, respectiv un numar de 10 persoane figurau de 2 ori in aceasta lista.

Totodata, inculpatul Prodan Niculae, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare din Bolintin Vale, insarcinat cu deplasarea cu urna mobila la domiciliul persoanelor inscrise in lista suplimentara, a falsificat aceasta lista, in sensul ca a permis ca, in cazul mai multor persoane care figurau pe lista, semnatura sa fie executata de alte persoane decat cele ale caror date erau inscrise in acest document, inclusiv de inculpat, fapta urmata de introducerea in urna mobila a unui numar corespunzator de buletine de vot.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca au fost fraudate un numar de 130 voturi, reprezentand un procent de aproape 20% din numarul total de voturi exprimate.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare Judecatoriei Bolintin Vale.

In urma cu doua zile, trei membri ai unei foste sectii de votare dintr-o comuna mehedinteana au fost trimisi in judecata pentru fraude la referendum. Cei trei sunt inculpati pentru infractiuni similare, mai exact pentru fraudarea rezultatelor cu ajutorul urnei mobile, 137 de voturi din totalul de 1.440 fiind fraudate.

Tot in urma cu cateva zile au fost trimisi in judecata 11 membri ai unei foste sectii de votare din judetul Constanta, despre care procurorii sustin ca au fraudat 402 voturi din totalul de 2.842 de alegatori inscrisi in listele respectivei sectii.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dragnea cel istet...

ar trebui sa fie astazi in puscarie.Frauda per total este pe undeva la 1ooo ooo de voturi.Din pacate la puscarie merg ciumpalacii cei marunti,ai mari sunt protejati de imunitate.

 

Mai tineti minte numaratoarea "paralela", de la referendum,

facuta de Dan Sova? In prima estimare (seara) i-au iesit cu vrea 2 milioane de voturi mai mult decat in realitate. Apoi a revenit cu cifra corecta. Gurile rele au spus ca a adunat 2 milioane de voturi (cat stia ca o sa se fure) la cifrele primite din teritoriu, fara sa stie ca voturile furate erau deja incluse in acele cifre!!!

Sova numara acum kilometrii de autoruta pe care ar

fi trebuit sa ii faca...
Alt specialist, aproape "dottore", ca a trebuit sa-i rescrie CV-ul urgent... tzucälarul...

Buna ziua Dragnea! Ce mai faceti? Bine?

Pacat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor