Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:36
3108 citiri
Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%
Foto: Arhiva

Doi fosti membri ai unei sectii de votare din localitatea Bolintin Vale, judetul Ilfov, au fost trimisi in judecata vineri pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Este vorba despre Ceausu Dumitra, fost presedinte al sectiei de votare respective, si Prodan Niculae, membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca inculpata Ceausu Dumitra a falsificat lista suplimentara aferenta urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicarii semnaturii), desi lista continea mentiuni false, respectiv un numar de 10 persoane figurau de 2 ori in aceasta lista.

Totodata, inculpatul Prodan Niculae, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare din Bolintin Vale, insarcinat cu deplasarea cu urna mobila la domiciliul persoanelor inscrise in lista suplimentara, a falsificat aceasta lista, in sensul ca a permis ca, in cazul mai multor persoane care figurau pe lista, semnatura sa fie executata de alte persoane decat cele ale caror date erau inscrise in acest document, inclusiv de inculpat, fapta urmata de introducerea in urna mobila a unui numar corespunzator de buletine de vot.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca au fost fraudate un numar de 130 voturi, reprezentand un procent de aproape 20% din numarul total de voturi exprimate.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare Judecatoriei Bolintin Vale.

In urma cu doua zile, trei membri ai unei foste sectii de votare dintr-o comuna mehedinteana au fost trimisi in judecata pentru fraude la referendum. Cei trei sunt inculpati pentru infractiuni similare, mai exact pentru fraudarea rezultatelor cu ajutorul urnei mobile, 137 de voturi din totalul de 1.440 fiind fraudate.

Tot in urma cu cateva zile au fost trimisi in judecata 11 membri ai unei foste sectii de votare din judetul Constanta, despre care procurorii sustin ca au fraudat 402 voturi din totalul de 2.842 de alegatori inscrisi in listele respectivei sectii.

C.B.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ionel Cel-Mare, votat să preia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea după decesul lui Cătălin Toma
Ionel Cel-Mare, votat să preia atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea după decesul lui Cătălin Toma
Consilierii judeţeni din Vrancea au decis, luni, în unanimitate, ca vicepreşedintele Ionel Cel-Mare să preia atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, după decesul neaşteptat...
Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Câți bani în plus ar fi plătit românii dacă nu se plafonau prețurile la energie, gaze și alimente. Ciolacu: ”Peste 1.100 de lei pe lună!”
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că peste 1.100 de lei în fiecare lună ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază....
#fraude referendum trimitere judecata, #Bolintin judecata fraude referendum , #DNA