Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:36
3108 citiri
Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%
Foto: Arhiva

Doi fosti membri ai unei sectii de votare din localitatea Bolintin Vale, judetul Ilfov, au fost trimisi in judecata vineri pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Este vorba despre Ceausu Dumitra, fost presedinte al sectiei de votare respective, si Prodan Niculae, membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca inculpata Ceausu Dumitra a falsificat lista suplimentara aferenta urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicarii semnaturii), desi lista continea mentiuni false, respectiv un numar de 10 persoane figurau de 2 ori in aceasta lista.

Totodata, inculpatul Prodan Niculae, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare din Bolintin Vale, insarcinat cu deplasarea cu urna mobila la domiciliul persoanelor inscrise in lista suplimentara, a falsificat aceasta lista, in sensul ca a permis ca, in cazul mai multor persoane care figurau pe lista, semnatura sa fie executata de alte persoane decat cele ale caror date erau inscrise in acest document, inclusiv de inculpat, fapta urmata de introducerea in urna mobila a unui numar corespunzator de buletine de vot.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca au fost fraudate un numar de 130 voturi, reprezentand un procent de aproape 20% din numarul total de voturi exprimate.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare Judecatoriei Bolintin Vale.

In urma cu doua zile, trei membri ai unei foste sectii de votare dintr-o comuna mehedinteana au fost trimisi in judecata pentru fraude la referendum. Cei trei sunt inculpati pentru infractiuni similare, mai exact pentru fraudarea rezultatelor cu ajutorul urnei mobile, 137 de voturi din totalul de 1.440 fiind fraudate.

Tot in urma cu cateva zile au fost trimisi in judecata 11 membri ai unei foste sectii de votare din judetul Constanta, despre care procurorii sustin ca au fraudat 402 voturi din totalul de 2.842 de alegatori inscrisi in listele respectivei sectii.

C.B.

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#fraude referendum trimitere judecata, #Bolintin judecata fraude referendum , #DNA