Gruia Stoica vrea eliberarea sau arest la domiciliu: Avocatii sustin ca interceptarile sunt ilegale (Video)

Marti, 04 Februarie 2014, ora 15:18
2843 citiri
Gruia Stoica vrea eliberarea sau arest la domiciliu: Avocatii sustin ca interceptarile sunt ilegale (Video)

Avocatii lui Gruia Stoica au cerut marti instantei supreme lasarea in libertate a omului de afaceri sau arestarea acestuia la domiciliu, potrivit normelor noului Cod de procedura penala.

Instanta suprema a dezbatut marti recursul lui Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman (GFR), impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile, in dosarul in care este acuzat de cumparare de influenta.

Avocatii lui Gruia Stoica au invocat prevederi din noul Cod de procedura penala si au aratat ca faptele de care omul de afaceri este acuzat nu sunt dovedite cu probe si ca o buna parte dintre acestea ar fi obtinute ilegal de catre procurorii DNA.

Gruia Stoica a fost retinut. Avocatul Doru Bostina, urmarit penal in acelasi dosar

Acestia au aratat ca procurorii anticoruptie ar fi facut interceptar ilegale, iar alte interceptari facute in baza legii sigurantei nationale nu au fost obtinute legal, pentru ca ele nu au fost facute cu un mandat de la judecator.

Avocatii au mai spus ca procurorii DNA nu pot proba acuzatia pe care i-o aduc lui Gruia Stoica, astfel ca cercetarea ar trebui facuta cu acesta in stare de libertate.

De asemenea, avocatii au mai aratat ca, potrivit noilor prevederi din legislatia penal, starea de arest este una exceptionala si masura ar trebui luata doar atunci cand este imperios necesara.

In acest context, avocatii au cerut fie lasarea in libertate a lui Gruia Stoica, fie arestul la domiciliu. Avocatii au precizat ca masura arestului la domiciliu ar fi suficienta pentru verificarea acestuia de catre procurorii anticoruptie.

Instanta suprema a ramas in pronuntare in acest caz si urmeaza sa stabileasca daca Gruia Stoica va fi lasat liber sau va ramane in arest, asa cum au decis judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in 30 ianuarie.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, iar avocatul Doru Bostina este acuzat de trafic de influenta, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Omul de afaceri este acuzat ca ar fi oferit 3.000.000 de euro mita avocatului Bostina, pentru a frauda o licitatie.

Potrivit procurorilor, Stoica i-ar fi oferit avocatului Doru Bostina acesti bani pentru a afla, prin intermediul acestuia, pretul oferit de CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Gruia Stoica eliberare, #Gruia Stoica arestat, #interceptari DNA Gruia Stoica , #DNA