Ziare.com

Inca o lovitura pentru Inspectia Judiciara: CSM a respins o actiune disciplinara impotriva a doi procurori sefi din DNA

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 13:21

   

Inca o lovitura pentru Inspectia Judiciara: CSM a respins o actiune disciplinara impotriva a doi procurori sefi din DNA
Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a respins marti, in unanimitate, actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara fata de procurorul-sef adjunct al DNA, Marius Iacob (foto), si fata de procuorul sef serviciu, Carmen Simona Ricu.

Decizia CSM nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte.

Actiunea Insectiei Judiciare privea posibile abateri care aveau legatura cu desemnarea procurorului Ricu pentru a reprezenta institutia la judecarea cauzei care avea ca obiect suspendarea executarii unui ordin ce o privea pe Mihaiela Moraru Iorga, tot procuror DNA.

Citeste si Decizie dura a ICCJ impotriva Inspectiei Judiciare in cazul anchetei pe OUG 13

Actiunea InspectieiPe 4 mai, Inspectia Judiciara anunta ca a exercitat actiune disciplinara fata de Marius Constantin Iacob pentru nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea, precum si pentru nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse in conformitate cu legea de conducatorul Parchetului, ori a altor obligatii cu caracter administrativ, prevazute de lege sau regulamente.

"Prin desemnarea doamnei Carmen Simona Ricu sa reprezinte DNA la judecarea cauzei avand ca obiect suspendarea executarii Ordinului procurorului-sef al DNA 301 din 5 iulie 2017 privind pe doamna procuror Mihaiela Moraru Iorga, a incalcat prevederile articolelor 5 alineatul (1) si (2), 6 alineatul (1) si (2); 7 alineatul (1) si (2) ale Ordinului procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) nr. 62 din 1 aprilie 2016 privind participarea procurorului in cauzele civile, precum si ale punctului 10 litera C din Anexa 3 la acelasi ordin, care, pe de o parte, limiteaza participarea procurorilor DNA in anumite tipuri de cauze civile si, pe de alta parte, impun participarea in toate celelalte cauze civile, inclusiv cele care privesc activitatea Parchetelor militare, a procurorilor din cadrul Parchetelor de pe langa instante si de la Biroul de reprezentare al Serviciului judiciar civil din cadrul Sectiei judiciare a PICCJ; articolul 18 alineatul (1) din Regulamentul de ordine interioara al DNA, care reglementeaza limitativ atributiile consilierului juridic al DNA, fara sa existe posibilitatea substituirii acestuia in fata instantelor de judecata de un procuror din aceeasi structura", arata IJ.

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9134 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!

Ce atacuri jegoase asupra DNA! Hai mai rezistati putin si toata gloata de penali se va duce la puscarie.

 

"Inspectia Judiciara" = "Prospectia Judragniara", adica ceva...

...care cauta noduri in papura pentru Dragnea!

 

Zau?

Procurorii ar trebui sa fie anchetati de csm in intregul sau, nu doar de procurori. Procurorii nu au drept sa judece! Decizii in astfel de cazuri ar trebui sa ia judecatorii, iar avizul procurorilor sa fie doar consultativ. De prea multe ori ne-au demonstrat procurorii ca nu cunosc Legea!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor