Inca un deputat urmarit penal pentru conflict de interese: Grigore Craciunescu (PNL) Video

Joi, 21 Martie 2013, ora 10:05
3087 citiri
Inca un deputat urmarit penal pentru conflict de interese: Grigore Craciunescu (PNL) Video
Foto: infopresspascani.ro

Deputatul PNL Grigore Craciunescu este urmarit penal pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurori ca ar fi favorizat societati comerciale in care fiul sau este actionar principal sau administrator.

"Din rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca situatie de fapt ca, in exercitiul atributiilor sale de serviciu (respectiv in calitate de primar al orasului Pascani, functie detinuta in intervalul 2008-2012), invinuitul a indeplinit acte si a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat in mod direct un folos material pentru fiul sau.

Astfel, invinuitul a perfectat, cu incalcarea dispozitiilor legale, mai multe contracte cu societati comerciale in care figureaza ca actionar principal si/sau administrator fiul sau", se arata in comunicatul remis presei de Parchetul General.

Intr-o interventie telefonica la B1 TV, deputatul PNL a respins acuzatiile aduse. "Deci eu cred ca nu sunt in niciun conflict de interese. Deci firma baiatului meu nu are niciun contract, e firma de prestari medicale", a spus Grigore Craciunescu, precizand ca este vorba despre niste acte aditionale si de firme ale fiului sau, care nu numai ca nu ar fi luat "niciun ban de la primarie", ci ar fi platit bani pentru niste concesiuni.

"Aceste contracte de inchiriere si concesiune au semnatura consilierului juridic, semnatura de la urbanism", a mai declarat fostul primar al Pascaniului, in prezent deputat, subliniind faptul ca el a semnat in calitate de conducator al institutiei, nu de tata.

"Daca departamentul juridic din primarie nu a spus nimic, nu inteleg unde e vina mea. O sa vedem, o sa ne lamurim(...) E o razbunare a unor persoane, daca va intereseaza subiectul, o sa va spun niste lucruri, mai multe, de senzatie. Dar mai discutam pe tihna", a declarat deputatul PNL.

Grigore Craciunescu face parte din lotul de 15 fosti si actuali parlamentari in legatura cu care s-a inceput sau se va incepe urmarirea penala dupa ce procurorul general interimar al Romaniei, Daniel Morar, a infirmat solutia de neincepere a urmaririi penale data anterior.

Luni, s-a inceput urmarirea penala pe numele altor doi parlamentari, un senator si un deputat, iar miercuri pe numele unui deputat si unui fost deputat.

Deputat PSD, urmarit penal - si-a angajat fiul

Senatorul Sorin Lazar si deputatul Kerekes Karoly, urmariti penal pentru conflict de interese

Conform legilor in vigoare, parlamentarii, care sunt inalti functionari publici, nu au voie sa isi angajeze rudele la cabinetul lor parlamentar, acest lucru constituind infractiune. Unul dintre cele mai cunoscute dosare este cel al fostului senator PNL Mircea Diaconu, al carui proces a inceput la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar continua la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce acesta a parasit Parlamentul.

Numeroasele cazuri de conflicte de interese aparute in Parlament, dar si in raportul MCV, au condus la decizia ca acestea sa fie sanctionate inclusiv prin Statutul parlamentarilor. Aceasta decizie a aparut dupa ce, in mandatul anterior, deputatul Florin Paslaru, gasit in conflict de interese pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, a apelat la o chichita legislativa. El nu a contestat decizia in instanta, prin urmare a ramas cu verdictul ANI, dar neexistand nicio hotarare judecatoreasca si nici prevederi in statut, el nu a putut fi sanctionat cu revocarea din functie, pastrandu-si mandatul si candidand din nou in 9 decembrie, lucru care altminteri i-ar fi fost interzis.

Sanctionarea conflictului de interese este una dintre modificarile facute in ultimele saptamani la Statutul parlamentarilor, care se afla inca in lucru, dupa ce a fost retrimis la Parlament de presedinte si contestat la Curtea Constitutionala.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#deputat PNL urmarit penal, #Grigore Craciunescu urmarit penal, #deputati conflicte interese , #DNA