Inlaturarea procurorului Papici scoate oamenii in strada: Noi votam DNA! Free DNA!

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 11:29
7480 citiri
Inlaturarea procurorului Papici scoate oamenii in strada: Noi votam DNA! Free DNA!
Foto: TVR

Doua noi proteste sunt anuntate duminica in Bucuresti, de data asta fata de interventia brutala a politicienilor in activitatea DNA si pentru sustinerea independentei procurorilor anticoruptie.

Protestele sunt generate de inlaturarea procurorilor Lucian Papici (foto) si Mariana Alexandru din fruntea Sectiei I a DNA, la doar cateva zile de la delegarea lor pe functii, fara niciun motiv si fara o consultare prealabila a sefului DNA, Laura Codruta Kovesi.

Astfel, duminica la ora 17.00 va avea loc un miting in fata sediului central al DNA, iar de la ora 18.00 protestatarii se vor muta in Piata Universitatii, anunta Romania libera.

Protestele au fost initiate pe retelele de socializare, la fel ca si cele fata de Rosia Montana, care tin de mai bine de o luna.

Ponta, despre demiterea lui Papici: Sa mai stea si procuror simplu, ca nu s-a nascut procuror-sef

CSM, instiintat despre inlocuirea procurorilor Papici si Alexandru. Tensiuni Kovesi-Nitu

"In ultimii ani activitatea sustinuta a procurorilor DNA si a unor complete de judecata libere si curajoase au adus o mare schimbare in bine in societatea romaneasca. Aerul a devenit mai respirabil datorita faptului ca politicieni corupti din mai multe partide au fost condamnati pe baza legilor in vigoare. Dar iata ca regimul Ponta a avut in aceasta saptamana o interventie brutala fata de activitatea DNA prin revocarea nemotivata a delegarii procurorilor Papici si Alexandru de la conducerea sectiei I la doar 8 zile dupa ce fusesera delegati si in contextul finalizarii unui dosar in care este inculpat un membru important al Guvernului.

E momentul sa ne aratam solidaritatea cu procurorii DNA si sa aparam functionarea libera a justitiei. Te asteptam sa strigam din nou impreuna: 'Noi votam DNA!' Free DNA!", se arata in manifestul organizatorilor protestului in fata DNA.

Ambasada SUA, despre DNA: Numirile in functii sa se faca prin proceduri corecte

C.Guseth (Freedom House): Ponta a dat mesajul "Eu sunt jupanul, eu schimb Parchetele"

Locul unde se vor strange protestatarii este sediul central al DNA din strada Stirbei Voda, nr. 79-81, sector 1, Bucuresti.

De asemenea, cei care vor protesta in Piata Universitatii din Bucuresti, incepand de la ora 18.00, considera ca considera imixtiunea lui Victor Ponta este "un atac agresiv asupra statului de drept si al independentei justitiei".

"Va invitam pe toti cei care considerati ca interventia lui Victor Ponta este un atac la independenta justitie, la iesirea in strada, protest impotriva imixtiunii politicului in problemele justitiei", spun organizatorii acestui eveniment.

Procurorul Papici: Nu au cum sa intoarca dosarul Dragnea. Alte zeci de persoane vor fi trimise in judecata

De asemenea, a fost initiata o petitie online pe care o pot semna toti cei care vor ca CSM sa il sanctioneze pe procurorul general Tiberiu Nitu pentru ca a incalcat regulamentul si a comis un abuz atunci cand i-a inlaturat, fara niciun fel de motive si fara o consultare cu seful DNA, de la conducerea Sectiei I a DNA pe doi dintre cei mai performanti procurori - Lucian Papici si Mariana Alexandru.

Cerere de cercetare disciplinara pe numele lui Tiberiu Nitu, dupa demiterea lui Papici

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
#protest DNA Papici, #miting DNA Papici, #Lucian Papici demis DNA , #DNA