Inspector din Politia Capitalei, retinut de DNA pentru santaj

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 19:02
3161 citiri
Inspector din Politia Capitalei, retinut de DNA pentru santaj
Foto: Ziare.com

Procurorii anticoruptie continua actiunile fata de reprezentanti ai Politiei Capitalei, dupa arestarea de joi a lui Robert Ababei, fost adjunct al sefului Politiei Capitalei.

Astfel, vineri, procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Marian Daniel Popa, inspector de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 26 Politie, acuzat de santaj, se arata intr-un comunicat al directiei anticoruptie.

DNA transmite ca, in perioada iulie 2015 - octombrie 2015, Popa a constrans un dezvoltator imobiliar (denuntator in cauza) sa ii remita fie un apartament cu doua camere situat intr-un imobil aflat in constructie in localitatea Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, fie o garsoniera dubla plus alte lucrari de constructie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro.

Altfel, inspectorul l-a amenintat pe omul de afaceri cu acte pagubitoare, respectiv efectuarea unor demersuri la institutiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie impiedicarea finalizarii constructiei, fie imposibilitatea instrainarii de catre acesta din urma a locuintelor respective, se mai arata in comunicatul DNA.

Ca urmare a unor discutii purtate de cei doi, a fost stabilit faptul ca omul de afaceri se obliga sa remita ofiterului de politie 36.500 euro, bani in schimbul carora Popa urma sa renunte la toate intentiile sale legate de sesizarea institutiilor abilitate sa se pronunte cu privire la legalitatea imobilului aflat in constructie.

In cele din urma, vineri, inspectorul s-a prezentat in biroul denuntatorului, unde a primit suma de 36.500 euro, actiune urmata de semnarea unui inscris sub semnatura privata intitulat "contract de despagubire", incheiat pentru a da o aparenta de legalitate, moment in care s-a constatat flagrantul, mai arata DNA.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#inspector Politia Capitalei retinut DNA, #inspector politie Bucuresti santaj , #DNA
Comentarii