Ioan Oltean: Nu ma simt vinovat pentru niciuna dintre faptele enumerate de DNA

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 15:59
1463 citiri
Ioan Oltean: Nu ma simt vinovat pentru niciuna dintre faptele enumerate de DNA
Foto: www.pdlcluj.ro

Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, spune ca nu se simte vinovat pentru faptele pentru care il acuza DNA. Impotriva lui este declansata urmarirea penala pentru folosirea influentei si favorizarea infractorului.

"Va asigur ca, cel putin prin prisma datelor pe care le detin in momentul acesta, nu ma simt vinovat fata de niciuna dintre cele sase fapte enumerate in actul de sesizare si de informare", a spus Oltean, conform Romania Tv, care citeaza Agerpres.

Ioan Oltean crede ca faptele de care este acuzat fac parte din conduita normala si legala a oricarui parlamentar, nefiind in niciun caz considerate infractiuni.

DNA: Oltean si-a exercitat influenta in scopul obtinerii de bani

"Pot sa va spun in mod cert ca nu sunt fapte care sa aiba, in opinia mea, caracterul de infractiuni. Va dau un singur exemplu dintre faptele enumerate in rezolutia procurorului de caz: in perioada martie-aprilie 2011 numitul Ioan Oltean si-a exercitat influenta in vederea alocarii de fonduri pentru lucrari la drumul Orosfaia-Milas.

Sau ca mi-am exercitat influenta pentru alocarea de sume mai mari pe HG 577 pentru judetul Bistrita-Nasaud. Sau va mai dau un singur exemplu: ca mi-am exercitat influenta in vederea atribuirii preferentiale a unor sume de bani pentru proiecte catre comunele Chiuza, Rebrisoara, Caianu Mic", a spus democrat-liberalul.

Oltean a spus ca toate interventiile sale au respectat cadrul legal. "Niciodata nu am cerut savarsirea unor fapte care sa contravina legii, dar cu certitudine am manifestat nu numai acum, ci intotdeauna interes pentru alocarea de resurse financiare pentru judetul Bistrita-Nasaud pe cai legale, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare", a spus vicepresedintele PDL.

Kovesi, despre scurgerea de informatii din DNA catre Oltean: O sa gasim vinovatii

Oltean a negat si acuzatiile ca ar fi anuntat doua persoane ca urmau sa fie perchezitionate de catre procurorii DNA. "Pot sa va asigur ca nu am avut informatii legat de descinderile sau perchezitiile pe care DNA urma sa le faca in Bistrita. Nu am avut si nu am prieteni acolo (la DNA - n.r.). Ca atare, nu am dat niciun fel de informatii nimanui", a aratat Ioan Oltean.

Acesta a mai spus ca nu va asculta de indemnul Monicai Macovei de a demisiona din functia de vicepresedinte PDL, dar ca "nu va mai astepta recomandari" in caz ca este trimis oficial in judecata.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus inceperea urmaririi penale fata de deputatul PDL Ioan Oltean, acuzandu-l pe acesta de folosirea influentei in scopul obtinerii de bani, in forma continuata, dar si de favorizarea infractorului.

Conform DNA, Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei.

A.V.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Ioan Oltean nevinovat acuzatii DNA, #Ioan Oltean nevinovat infractiuni acuzare, #Ioan Oltean nevinovat favorizare infractori , #DNA
Comentarii