Judecatoare acuzate de coruptie la Inalta Curte: Mita in petreceri la Moulin Rouge si excursii in Malaezia

Luni, 16 Iunie 2014, ora 16:33
9270 citiri
Judecatoare acuzate de coruptie la Inalta Curte: Mita in petreceri la Moulin Rouge si excursii in Malaezia

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele a doua actuale si a doua foste judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Este vorba despre Gabriela Victoria Birsan si Corina Corbu, in prezent judecatoare la ICCJ, si despre Iuliana Pusoiu si Anton Pandrea, fosti magistrati ai Instantei Supreme, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

De asemenea, DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si pe numele altor patru persoane. Este vorba despre avocatii Claudia Gherbovan Silinescu si Radu Gherbovan Silinescu, despre omul de afaceri Gabriel Chiriac si despre Florian Ionescu, angajat al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Perchezitii la domiciliile unor magistrati ai ICCJ

Cei doi avocati si omul de afaceri sunt acuzati ca le-ar fi oferit Gabrielei Victoria Birsan, care trebuia sa ii ia locul Monei Pivniceru la CSM, in 2012, si Iuliei Pusoiu spaga pentru rezolvarea favorabila a unor cauze aflate pe rolul ICCJ.

Pantofi si posete, petreceri si excursii de lux, spaga pentru judecatoarele de la ICCJ

Potrivit procurorilor, cele doua judecatoare ar fi primit spaga "sub forma achitarii unor petreceri la restaurante din Paris si Bucuresti, a achitarii unor excursii in strainatate, a unor deplasari cu avionul, dar si sub forma folosintei unui apartament, respectiv a oferirii unor cadouri (poseta, pantofi ale unei renumite case de moda) ".

Astfel, judecatoarea Birsan ar fi primit ca spaga, printre altele, achitarea unei petreceri la celebrul Moulin Rouge din Paris, iar judecatoarea Pusoiu s-ar fi bucurat de o excursie de o saptamana in Malaezia.

La randul sau, judecatorul Anton Pandrea este acuzat ca, dupa ce a autorizat interceptarea colegelor sale, le-ar fi anuntat pe cele doua, prin intermediul judecatoarei Corina Corbu, ca sunt luate in vizor pentru fapte de coruptie.

Florian Ionescu, sofer la ICCJ, a fost cel care a cumparat biletele de avion pentru judecatoarea Birsan, fapta pe care a negat-o, motiv pentru care este acuzat de declaratie mincinoasa.

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator in cazul judecatoarelor si a avocatilor omului de afaceri, care au apelat la serviciile unor agentii de turism ca sa mascheze mita sub forma de excursii.

I.S.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...