Ziare.com

Judecatoarea Antonela Costache anchetata pentru spaga, eliberata din arest

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 23:46

   

Judecatoarea Antonela Costache anchetata pentru spaga, eliberata din arest
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, eliberarea din arest sub control judiciar a judecatoarei Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti, cercetata de procurorii DNA pentru coruptie.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurorii DNA.

Antonela Costache a fost arestata preventiv pe 25 martie, alaturi de o alta judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu.

Potrivit DNA, judecatoarea Viorica Dinu este acuzata de patru infractiuni de trafic de influenta si luare de mita, iar Antonela Costache de complicitate la trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta.

In acelasi dosar, au fost arestati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti; Costel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre; Marian Staicu, fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu.

De asemenea, mai sunt inculpati Ileana Raducan, avocat in Baroul Dolj, Angela Cirlan, Leon-Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

DNA sustine ca, in luna ianuarie, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucuresti a primit 5.000 de euro de la avocatii Ileana Raducan si Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nutu (fost Staicu) sa fie repartizat la un complet din care faceau parte si cele doua judecatoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, in baza unei intelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Raducan suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealalta judecatoare, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului.

Totodata, pentru a determina pe judecatori sa dispuna punerea in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 de euro.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 740 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor