Ziare.com

Kovesi a facut bilantul DNA. Iohannis: Lupta impotriva marii coruptii se va reflecta in buzunarul cetatenilor

de Florin Necula
Joi, 23 Februarie 2017, ora 12:35

   

Kovesi a facut bilantul DNA. Iohannis: Lupta impotriva marii coruptii se va reflecta in buzunarul cetatenilor
DNA si-a prezentat, joi, raportul de activitate pe anul 2016, eveniment la care au luat cuvantul, printre altii, presedintele Klaus Iohannis si procurorul-sef al institutiei anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Seful statului a atras atentia ca "cetatenii anului 2017 nu mai tolereaza minciuna si compromisul", si a vorbit in context despre evenimentele din jurul adoptarii ordonantei 13.

"Lupta anticoruptie a fost pusa serios la incercare. Continuarea luptei anticoruptie este o cerinta esentiala, daca ne dorim un stat modern", a subliniat presedintele.

La randul sau, Kovesi a criticat presiunile care sunt exercitate in spatiul public asupra activitatii DNA, "mai ales daca vin din partea unor condamnati sau inculpati care au detinut sau detin functii importante in stat".

"Ne pasa de tara in care traim, ne pasa de Romania. Sa nu uitam: Noi suntem DNA", a subliniat sefa institutiei anticoruptie.

Sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a spus ca nu este adepta ideii ca "Romania este cea mai corupta tara din Europa", in timp ce procurorul general, Augustin Lazar, a atras atentia ca "unii se gandesc sa faca mai severa raspunderea magistratilor", si ca, astfel, "poate vor sa intimideze".

La sedinta de bilant, care a avut loc la Cercul Militar National, au asistat si ambasadorii SUA, Marii Britanii si Frantei.

Au mai luat parte presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, vicepresedintele CSM, Cristian Ban, ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, dar si procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

In schimb, au lipsit premierul Sorin Grindeanu si directorul SRI, Eduard Hellvig.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT principalele declaratii de la raportul DNA:

12:35 - Laura Codruta Kovesi a declarat inchis acest eveniment, invitatii urmand a discuta intr-un cadru restrans despre raportul DNA.

12:09 - A luat cuvantul procurorul general, Augustin Lazar.

- La nivel european, coruptia a devenit un fel de ruleta, in care cei care isi incearca norocul castiga in 9 cazuri din 10, in totala impunitate. Este concluzia unui analist care a studiat (...) acest fenomen rusinos care nu trebuie tolerat in niciun mod.

- Lupta impotriva coruptiei este prevazuta in strategia de stat a Romaniei si in strategia de modernizare a Ministerului Public. Prin urmare, ea va ramane o prioritate ferma pentru Ministerul Public roman.

- Apreciez activitatea DNA din anul 2016 fiind considerabila, superior ca volum si calitate celei din anul 2015.

- Este foarte important sa ne redimensionam resursele in asa maniera incat sa putem sa ii facem fata. Numarul de cauze ramase nesolutionate a crescut, ramanand spre solutionare 7.500 de dosare, un stoc important. Acest lucru este datorat unei veritabile avalanse de cauze, circa 5.000 de noi dosare.

- DNA va trebui sa gaseasca resursele necesare solutionarii acestei cauze.

- In circa o treime dintre cauze, colegii nostri au reusit sa dea solutii in pana un an de cand au fost sesizate. Cauzele pe care le are DNA in lucru si pe care in mare masura le trimite in judecata sunt voluminoase, complexe, vizand persoane cu inalte functii, care beneficiaza de consiliere juridica inalt calificata, precum si de sustinere din partea unei bune parti a media.

- Intelegem cu totii gradul ridicat de presiune sub care procurorii DNA isi desfasoara activitatea, adesea sub amenintari constante.

- Trebuie sa remarcam aici si calitatile oficiale ale celor trimisi in judecata. Analiza activitatii DNA ne ofera si ocazia reflectarii asupra conduitelor etice ale magistratilor.

- In legatura cu puterea judecatoareasca, remarcam ca DNA nu a aplicat standarde diferite, cand a anchetat magistrati.

- Societatea civila constientizeaza tot mai mult prezenta coruptiei, atat in institutiile publice, cat si in mediul privat. Printre infractiuni, se remarca cea de abuz in serviciu, in special cand are o finalitate coruptiva.

- Desi DNA isi desfasoara activitatea sub presiune media, misiunea DNA de combatere a coruptiei trebuie continuata fara ezitare.

- Trebuie sa cunoastem foarte bine deciziile CEDO, sa fim foarte atenti la actele de urmarire penala, ca sa fie efectuate in conditiile respectarii drepturilor fundamentale.

- De asemenea, va trebui sa identificam resursele necesare pentru a putea instrumenta intr-un termen rezonabil si pentru a evita prescrierea unor fapte.

- Ne mai dorim, in 2017, ca activitatea noastra sa se focalizeze pe deontologia sistemului judiciar.

- Unii se gandesc sa stranga si sa faca mai severa raspunderea magistratilor, ceea ce nu mi se pare in regula, in afara de cazul in care vor sa intimideze.

- Un alt aspect pozitiv al DNA in 2016 este cel legat de recuperarea bunurilor. Statul roman are de confiscat suma de circa 200 de milioane de euro. A fost recuperata o suma de 5 milioane de euro.

11:57 - A luat cuvantul si ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall:

- DNA este o institutie cheie a Ministerului Public. (...) Eforturile noastre trebuie sa fie in egala masura pentru protejarea drepturilor si libertatilor omului. Activitatea dvs a fost evaluata permanent in ultimii 10 ani de zile.

- Este salutara preocuparea DNA de a pune masuri asiguratoare in vederea recuperarii prejudiciilor.

- Vreau ca si in Romania, in tara mea, sa domneasca legea. Inchei prin a va marturisi ca o buna parte a responsabilitatilor europene sunt strans legate de activitatile dvs. Va incredintez de tot sprijinul, in misiunea pe care o aveti.

- Pentru 2017 urez succes procurorilor DNA, echilibru si rigoare optima, echilibru si responsabilitate. Va multumesc!

11:50 - La pupitru a urcat presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena:

- Coruptia a existat peste tot si nu a fost nicaieri eradicata, chiar si in cele mai moderne state europene. Coruptia poate deveni un factor de erodare a statului, cu grave consecinte asupra societatii.

- CSM a intervenit si va interveni prompt, in toate situatiile cu potential de afectare a independentei Justitiei si magistratilor.

Citeste si: Sefa CSM, la bilantul DNA: Am judecat multe cauze de coruptie, dar niciodata fabricate

11:39 - A luat cuvantul si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea:

- Trebuie sa acordam mult mai multa importanta masurilor de preventie a coruptiei.

- Nu sunt adepta ideii ca Romania este cea mai corupta tara din Europa. Suntem o societate in tranzitie, care nu ne-am stabilit exact reperele si valorile. Tentatia coruptiei este mult mai mare in Romania. Dar important este faptul ca intreaga societate constientizeaza acest efect al coruptiei. In tot acest efort comun, desigur, DNA are rolul ei bine conturat.

11:27 - A luat cuvantul Klaus Iohannis:

- Increderea cetatanilor in Justitie a crescut, iar succesul luptei anticoruptie a ajuns sa fie apreciat si international, tara noastra fiind pe punctul de a exporta acest model in regiune. Acest lucru nu ar fi fost posibil, daca in Romania nu s-ar fi produs o asumare sociala a unui set de valori solide.

- Am vazut cu totii ca cetatenii anului 2017 nu mai tolereaza minciuna si compromisul, au asteptari de la institutiile statului, au asteptari ca viata publica sa aiba in centrul ei respectarea legii si integritatea.

- Romania a devenit o sursa de inspiratie pentru cetatenii altor state, de a manifesta si de a-si exprima in mod public refuzul de a accepta acte de coruptie.

- La inceputul acestui an, lupta anticoruptie a fost pusa serios la incercare. Continuarea luptei anticoruptie este o cerinta esentiala, daca ne dorim un stat modern. Incercarile Executivului de a modifica legislatia penala au fost criticate in raportul MCV.

- Nefericita ordonanta 13 a fost abrogata. Masurile amenintatoare la adresa luptei anticoruptie au fost retrase, iar sabia lui Damocles pare ca a fost, cel putin pentru moment, indepartata. Avem o legislatie care lasa loc la interpretare.

- Legi de gratiere colectiva au nevoie de o dezbatere ampla in spatiul public. Sunt aspecte de neignorat in Romania anului 2017. Aprecierea oportunitatii adoptarii unor astfel de masuri si de interventii trebuie sa fie expresia unor dezbateri reale in Parlament.

- Am incredere ca DNA si institutiile din sistemul judiciar vor juca un rol activ, bazat pe activitatea lor de zi cu zi. Datele si cifrele din raportul de activitate arata intr-adevar ca lupta DNA impotriva marii coruptii duce la bunastare sociala, lucru care se va reflecta in primul rand in buzunarul cetatenilor.

- O societate in care lupta anticoruptie este suficienta este una in care cei care au fost gasiti vinovati nu se mai bucura in continuare de banii sau bunurile dobandite prin incalcarea legii.

- Lupta impotriva coruptiei este necesara si trebuie continuata, dar ea nu va fi suficienta, pentru a combate definitiv acest flagel. Profilaxia trebuie sa insemne integritate si responsabilitate, la nivelul conducerii tuturor institutiilor publice. Am intrat intr-o noua etapa de maturizare a Romaniei, construita pe o structura a integritatii si corectitudinii in viata publica.

- Nu putem sa reusim in acest demers care pune pe primul loc integritatea si interesul general al cetatenilor, fara punti reale intre institutiile statului. Este nevoie de foarte mult echilibru si intelepciune din partea tuturor partilor implicate.

- DNA ramane o institutie-cheie. Ati aratat ca obiectivele pe care vi le-ati asumat pot fi transformate in obiective palpabile. Va asigur ca veti avea in mine un partener si un sprijin neconditionat in consolidarea statului de drept, este convingerea mea ferma ca dezvoltarea reala depinde de asta.11:06 - A luat cuvantul sefa DNA, Laura Codruta Kovesi:

- Este un bilant pe care il prezentam invitatilor, dar si cetatenilor. In aceasta lupta, am avut alaturi de noi cel mai important aliat - cetatenii Romaniei. Fara ei, munca noastra nu ar fi fost posibila. Sunt mii si mii de oameni care vor o societate cladita pe respect.

- Ne-am dorit si ne dorim sa combatem coruptia, dar acest lucru nu este suficient. In Romania, multa lume declara ca sustine lupta anticoruptie, dar am vazut cu totii cat de mult conteaza stabilitatea legislatiei. 2016 a fost un an dificil, caracterizat prin atacuri fara precedent la adresa activitatii procurorilor.

- Au fost trimise in judecata peste 1.270 de persoane - 3 ministri, 6 senatori, 11 deputati, peste 40 de primari, 16 magistrati si peste 20 de directori de companii nationale.

- Exista o larga dezabatere privind abuzul in serviciu. Curtea Constitutionala nu a dezincriminat abuzul in serviciu. Abuzul in serviciu nu a fost declarat neconstitutional. Instantele de judecata au aplicat interpretativ aceasta decizie. 15 persoane au fost achitate, dupa ce au fost trimise in judecata anterior pronuntarii deciziei CCR.

- Sunt abuzuri care mascheaza o mita sau un folos. Societatea trebuie sa decida daca astfel de fapte trebuie sa ramana in sfera sanctionarii penale sau daca astfel de fapte reprezinta sau nu un pericol. Procurorii au identificat preturi de achizitie mai mare de pana la 800 la suta. Poate cineva gresi cu 800 la suta?

- In cazul imobilelor retrocedate ilegal, pretul platit de stat a fost si de 10 ori mai mare decat cel normal. Statul a platit si cu 50-60 la suta mai mult pentru medicamente.

- Coruptia din sanatate nu inseamna doar banii pe care ii dau pacientii medicilor. Procentul cerut ca mita in sanatate este cuprins intre 10 si 20 la suta. (...) Dorim ca fapte care pun in pericol sanatatea publica sa fie sanctionate doar ca fapte administrative?

- In aceste zile, am simtit ca facem parte dintr-un sistem matur, cand a existat o voce unitara a sistemului de justitie. (...) Niciun infractor nu trebuie sa ramana in siguranta, indiferent unde a ascuns banii.

- In anul 2016, procurorii au decis recuperarea unor bunuri si bani in valoare de 226 de milioane de euro. Acesti bani trebuie sa intre in bugetul de stat si ca aceasta este misiunea autoritatilor fiscale ale tarii.

- Fiecare procuror DNA are de solutionat pana la 100 de dosare in acelasi timp. Anul 2016 a fost anul in care au fost atacuri fara precedent. Intregul sistem s-a confruntat cu atacuri de neimaginat. Am raspuns in limitele statutului de magistrat, cu instrumentele pe care le avem la indemana.

- Noi suntem procurori si am depus un juramant sa respectam legea. Legea ni se aplica si noua. Un procuror nu falsifica dosare, nu falsifica probe, nu are agenda ascunsa, nu face jocuri politice. Alti magistrati, judecatorii, vin si controleaza activitatea procurorilor. Presiunile exercitate in spatiul public depasesc limitele unor critici acceptabile, mai ales daca vin din partea unor condamnati sau inculpati care au detinut sau detin functii importante in stat.

- Uneori sunt si 15 judecatori care judeca - ei sunt cei care decid. Atunci cand procurorii au incalcat etica, au plecat din DNA. Exigentele noastre se refera la respectarea legii si aflarea adevarului.

- Dragi colegi, va multumesc pentru efortul profesionist si responsabil din acest an. A fost un an cu multe provocari, un an in care am fost atacati in mod constant. Solidaritatea si corectitudinea au fost principalele noastre atuuri. Ne pasa de tara in care traim, ne pasa de Romania. Sa nu uitam: Noi suntem DNA.

- Legea este mai puternica in Romania, ceea ce face ca Romania sa fie mai puternica.

Citeste si: DNA a pus sechestru pe proprietati din Franta si Spania de 4 milioane de euro11:02 - La eveniment sunt prezenti si ambasadorii Statelor Unite, Hans Klemm, si al Marii Britanii, Paul Brummell. De asemenea, in sala se afla si procurorul general, Augustin Lazar.

11:00 - Si presedintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul DNA, fiind intampinat de procurorul-sef, Laura Codruta Kovesi.


Foto: Captura video Digi 24


10:57 - A venit si ambasadorul francez la Bucuresti, Francois Saint-Paul.

10:42 - Presedintele Klaus Iohannis va sustine o alocutiune, incepand cu ora 11:15.

10:20 - La sediul DNA a sosit seful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Kovesi: Este ridicol sa sustinem ca tot sistemul judiciar s-a coalizat sa fabrice dosare

Amintim ca, la inceputul lunii februarie, Kovesi a declarat ca, in 2016, din peste 400 de dosare trimise in instanta, doar 1% au fost restituite.

"Statistic, anul trecut procurorii au trimis in instanta 403 dosare si doar 4 au fost restituite definitiv la DNA, adica intr-un procent de sub 1%", a spus atunci Kovesi.

Ea a precizat ca restituirea nu inseamna finalul procesului penal, nu inseamna ca persoana respectiva este vinovata sau este nevinovata. "Au fost cazuri in care s-au dat solutii de condamnare", a explicat Laura Codruta Kovesi.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Georgele, "Ce fel de bilant ?"

Pai ce zici de asta: "peste 1.270 de persoane - 3 ministri, 6 senatori, 11 deputati, peste 40 de primari, 16 magistrati si peste 20 de directori de companii nationale".

Daca vom mai adauga si lotul de parlamentari si senatori de anul asta, este un bilant care ar trebui sa iti satisfaca setea de justitie si oroarea de coruptie pe care o afisezi, fara nici jena :)

 
 

 

Ce fel de bilant ?

Trebuie ca cei care vor incerca sa se laude cu acest prilej sa aiba tupeu cu carul si nesimtire cat cuprinde . Sper sa nu o faca dovedind astfel o farama de credibilitate si inteligenta . Dupa cum sper ca nici Johannis sa nu-i mai laude ca anul trecut cand probabil era in totala necunostinta de cauza . Apropo , poate o intreaba pe Cheoveshi in particular prin ce sertare zac acele plangeri penale de care a amintit in treacat bravul avocat care l-a lasat fara imobilul pusculitza .

 

Cum e vremea la Tiraspol ?

Tiraspolul este cel mai mizerabil oras din emisfera nordica.
Nicaieri nu am mai vazut atitea tzoape, neamuri pr0aste si saracie pe strazi.

q

katiusa iar nu ai luat pastilele??

felicitari DNA,cat mai multi corupti incatusati

Cat mai multi bani recuperati de la cei care au jecmanit si jecmanesc tara.
Pesedistii au furat statul roman adica pe noi.
Draknea este bugetar -milionar
ponta bugetar -multi milionar
nascase bigetar -miliardar
sarbu, bugetar -multimilionar
hrebenciuc, bugetar -mulimilionar
mitrea ,bugetar multimilionar
oprescu,pascu,etc.
adica socialisti de nadejde.
vai de martafoi care plang de mila hotilor!

E mai greu cu tine , dar nu mai pierd vremea cu

zomboțeii . Să-ți traduc zomboței - de la zombie+roboței . Și nu mă pot abține , pentru că mi-ai atras atenția că la Werner nu e vorba de corupție , dar te-a durut de dreptatea făcută ălora de au luptat șapteșpe ani cu funcțiile și relațiile fameliei Werner :"vai de martafoi care plang de mila hotilor!" . Așa e , măi zomboțelule - vai de marțafoi...

Kovesi va vorbi la Bilant si de cat praf s-a adunat pe dosarul

..penal al Famigliei Iohannis? Cand Iohannis a pierdut prima casa DIICOT a facut dosar penal tuturor din dosarul vilei, pe care mai apoi l-a trimis la DNA! Acolo a fost ingropat! Cica anticoruptie!

http://www.stiripesurse.ro/anun-teribil-de-la-procurori-ce-dosar-are-klaus-iohannis-la-dna-document_965446.html

Mari666. "Kovesi va vorbi la Bilant si de cat praf

Kovesi va vorbi la Bilant si de cat praf s-a adunat pe dosarul penal al Famigliei Iohannis?"

Pai, NU !

Presedintele Iohannis nu este PENAL, ca Zdragnea, Tariceanu, Ponta sau Sova. Astia sunt penali cu P majuscul :)
Tu poti repeta cat doresti minciunica cu "Werner penalul"; nu mai tine. Romanii au facut ochi, Mocirla3 se infunda in mlastina rau mirositoare a minciunilor.

Stiu ca o minciuna des repetata, devine adevar, dar sa nu crezi ca romanii sunt atat de adormiti incat sa te creada. Mai schimba un pic placa si acul de la gramofon.

 

Maroin666, ti-am spus ca apartii trecutului.

Iar acum tu aduci si proba, cu acest link vechi de cativa anisori :)))))

Cat despre Rise Project, mai bine ar semna direct Voiculescu anchetele lor, poate ca obtine o reducere de pedeapsa. PENALA, nu civila ca a lui Iohanis, mai puisor mincinos :)))

Foarte gretos bilantul asta, greata cat cuprinde...

Exact ca adunarile procurorilor de pe vremea lui Ceausescu.

Procurorul General Comunistoid spune ca DNA-ul este pe locul 1 in Europa la anti-coruptie, what???

Si cand ma gandesc ca Iohannis mai are un proces pe rol la Alba Iulia, exact in barlogul procurorului Ceausist, vai Doamne, saracii judecatori...

Locul 1 in Europa la abuzuri pe fata, da, na, poate locul doi, dupa Ucraina...

Stat de drept, democratie, blah, blah, blah...la noi ca si la francezi, cum au dat sondajele de opinie prin care Le Pen are procente cat cuprinde, 24 de ore mai tarziu i-au saltat procurorii ANTICORUPTIE asistenta si bodyguard-ul, binenteles cu binecuvantare de la Brusells... si binenteles pentru o fapta de acum 6 ani de zile... na stat de drept...

Kovesi n-a scos un cuvant despre faptul ca

..dosarele DNA care au fost achitate in 2016 s-au dublat fata de 2015!
Laudabil ca Grindeanu si Hellvig n-au participat la mascarada asta!

Juvetele grețos Draknea si lingăi lui sudisti

in acțiune!!
Un Condamnat Penal vrea Premier!!
Noroc cu Codruța , știe bine ce are de făcut!!

Vad ca multi nu inteleg expresia doamnei Kovesi :

"... se va reflecta in buzunarul cetatenilor".

Inseamna ca SE VA DA cetatenilor, prin diverse forme, scaderi de impozite, o parte din ceea ce este confiscat hotilor.

Cei din clanul Zdragnea sustin ca SE VA LUA din buzunarul vostru, ceea ce este complet pe dos :)))

Lichelele rosii nu au aceleasi valori sau puncte de vedere ca restul romanilor :)))

Despre ce vorbim ?!?

Nici nu a inceput bilanțul și Ziare.Com a inceput cu osanalele! "Surse judiciare" spun că printre invitații de onoare se află procurorul Negulescu și fugarul Ghiță, ce poate să fie mai frumos?

 

Werner a ajuns la DNA si a fost intampinat de romani care

..i-au urat un calduros "HUO! Demisia!"
Ce rusine! )))))

http://www.stiripesurse.ro/iohannis-huiduit-la-bilan-ul-dna-demisia_1181536.html

Marin666, esti din ce in ce mai ravasit :)))

"In momentul sosirii, două persoane l-au huiduit pe președinte și i-au strigat 'Demisia' acestuia." scrie in Stiri...

Ti-ai facut si tu macar un selfie cu ei ?
Erau Flocirica Dansatoarea si fomistul de langa ea ?
Mai ai si alte "vesti" de calitatea acesteia?

Stai că Werner a mai scos una tare :

Iohannis: "Lupta impotriva marii coruptii se va reflecta in buzunarul cetatenilor" . Ce adancă e cugetarea asta ... Păi familia aia ce și-a recaștigat casa ieri după șapteșpe ani de luptă la baionetă cu niște cumpărători care nu au fost de bună credință , va simți intradevăr in buzunare ce bine este să incasezi o chirie bine plătită de raiffeisen bank (cu litere mici) . Tare , herr Werner , nu-i așa ?

mai semaca,amesteci mere cu capsuni

dl.Presedinte a cumparat o casa de la o persoana fizica.
draknea a furat din avutia statului,profitand de funcia politica,la fel toti milionarii socialisti ceea ce se numeste coruptie.
DNA nu are dreptul sa se amestece in afacerile dintre cetateni pentru simpulu fapt ca nu este coruptie.E asa greu?

DNA & SRI isi face azi bilantul pe 2016.

- au indeplinit sarcinile prevazute in planul de actiune si colaborare,
- dosire dosare,
- 5% furt nu-i nimic important,
...................
- multumim poporului.

 

Interzis la Ziare.Com, ce RUȘINE!

Numărul achitărilor s-a dublat față de anul anterior!
Nu aveți voie să spuneți? Ca de obicei ...

Ce spui tu, straine

Ghitza e departe.
Bratul lui prin bordeluri
Zeci de euro imparte.

numai in coloniile bananiere ...

"Kovesi face bilantul in fata ambasadorilor SUA, UK si Frante"

cat de trist am ajuns ca tara ...

PS. prezinta si mediatatorul sef bilantul ? (din 7 a ramas cu 5 ... )

 

Ambasadorii trebuie sa aiba obrazul gros daca au decis sa

..mai dea mana cu Hotul de Case, cu Plagiatoarea 45% sau cu coruptul Lazar(dosar DNA). Se vede ca malaiul ii intereseaza mai mult!

Ai remarcat Marin666 ca ambasadorul tau, Kuzmin,

nu a fost invitat ?
De ce oare ?
Si nici Traiceanu (no. 2 in Republica Socialista Rromanika), nici Zdraknea (no. 3 din serialul "The Prisoner" :))) ?!?
Ce coincidenta, nu?

ba postacule, probabil frustrarea ta atinge cote

foarte mari, din moment ce tu nu pierzi nicio ocazie de a zice ceva de Iohannis, chiar daca de cele mai multe ori apropoul tau subtil se potriveste cam ca nuca-n perete...
nu prea ai alte subiecte de pus pe tapet, decat casele lui Iohannis, plagiatul lui Kovesi si nustiuce traznaie despre Lazar. despre onestii din PSD, nimic, ca nu da bine la sedinta de partid.
problema voastra, a celor care o muscati pe Kovesi de anumiti muschi, e ca nu vi se indeplinesc visele erotice, in care Kovesi e inlocuita cu vreo sluga de-a lui Dragnea. dar cu mtu ai talent de a le intoarce ca la Ploiesti, o sa profiti de ocazie si la fiecare dosar intocmit unui PSD-ist o sa zbieri ca e justitie basista.
ce penibil esti...
daca Kovesi si-a prezentat bilantul avand-i ca invitati si pe unii ambasadori, poate c-a facut-o pentru a arata altor tari ca in Romania totusi se mai lupta impotriva coruptiei, chiar daca unii incearca fente dand ordonante noaptea pe furis...
sigur, tu o sa ai oricum de comentat, ca doar de aia iti iei simbria de la PSD...

Da mai merinov, au decis mai, fara sa tina cont...

...nici de postacii alde pesedeaua, nici de trollovi!
Ce va faceti voi merinov, or sa va taie stapanii de la prima?!
Totusi, cred ca va dati seama ca nu contati pentru nimeni!
Sunteti doar o masina de facut zgomot, o orhestra de vuvuzele!
Da-n sfarsit, desi e rusinos ce faceti, trebuie sa va castigati si voi o hleba!

Da mai Adrianov, te inteleg, tu vrei "neamestecul in treburili

...interni", precum comunistii!
Ca si aia, ca si Dragnea&Co, voiau sa-si bata joc de popor nederanjati de restul lumii!
S-a terminat Adrianov, azi romanii care se opun hotilor politici se bucura de sprijinul Europei si Occidentului in general, fiindca apartinem Europei, nu pactului de la Varsovia si "lagarului socialist" (chiar lagar)!

Si se vor lua masuri urgente.

Trebuie construita o inchisoare cu multe etaje, cu bibloteca si sala de computere pentru a crea conditii de munca politicienilor si oamenilor de afaceri. Abuzul de serviciu nu este furt ci numai o tendinta a sefilor si salariatilor de a se imbogati ca apoi unii sa-i toarne pe ceilali. Turnatorii primesc pedepse reduse sau deloc. Cred ca Romania este singura tara care are in inchisoare foarte multi scriitori. Ambasadorii SUA, UK si Frantei au fost cu ochi pe Ana Birchall si au lut notite cind aceasta a luat cuvintul.

 

bilant din categoria 'fake news' ? :)

"Ne pasa de tara in care traim, ne pasa de Romania. Sa nu uitam: Noi suntem DNA."
nimic de eva , negulescu .. si tot asa ? piloni principali in abuzurile 'statului de drept' ?

nu mai merge lozinca-comunista "noi suntem DNA" ?

 

Asta ziceam si noi mai Adrianovici, nu mai merg lozincile...

...comuniste, si cu atat mai putin partidele neo-comuniste.
De-asta alde pesedeaua trebuie sa dispara!

Cat de tari sunt discursurile de astazi !

Loret Cruduța Chioveși :"Ne pasa de tara in care traim, ne pasa de Romania. Sa nu uitam: Noi suntem DNA." Dacă la fraza asta alături numele procurorilor Eva și Negulescu - 2 vigilante de mare caracter si probitate morală , este cel mai tare slogan in numele dreptății justițiare din Romania . Cruduțo , ai găsit plangerile făcute de avocatul amăraților ce și-au recaștigat ieri casa de la Johannis , care sunt dosite prin sertarele DNA-ului ?

"Am vazut cu totii ca cetatenii anului 2017 nu mai tolereaza minciuna si compromisul" , ne zice arhitectul chiriei bine incasate , nu al lucrului bine făcut . Cand te gandești la motivarea instanței din Brașov care spune "soții Iohannis nu au fost cumpărători de bună credință" , m-aș aștepta , herr Johannis , să-i șoptești discret lui Loret că tu ești de bună credință , dar ai avut ghinion de data asta .

Cruduțo , nu știu de ce , dar asta mi se pare a fi ultima ta clipă de glorie . Ultimul bilanț . Ticăie pe undeva un ceas care va detona o bombiță cat de curand .

 

Observ ca majoritatea comentatorilor au motive sa se planga de

activitatea DNA si o considera aservita diverselor interese ale politicienilor!

Grăsuțule gras , mut și imbacsit ( brrrrr...)

Eu nu mă plang . Constat doar . "Noi suntem DNA" - Eva , Negulescu . Stai mă imbacsitule ( apropo , puți ? ) că mi-am adus aminte -ia și citește ce inseamnă DNA -http://www.romaniacurata.ro/ce-au-fost-si-ce-au-ajuns-procurorii-care-au-anchetat-grei-din-politica-si-afaceri-unii-in-arest-altii-au-urcat-profesional/. ESTE FOARTE TARE , NU ȚI SE PARE , IMBACSITULE ? Caci am uitat de Papici , Mariana Alexandru . NOI SUNTEM DNA . Da , Cruduțo , și ei sunt DNA . Cu toate bubele lor care i-au făcut șantajabili și dispuși să execute orice comandă politică ca să-și salveze pielea .

Step by step 'S-a intamplat un lucru extraordinar'

DNA-SRI ,cheia si lacatul, icul si barosul luptei anticoruptie din Romania a trecut la urmatorul stadiu de dezvoltare.
De la BInom, la BIlant.
........

Si nu-ti place? N-am ce-ti face, taci si inghite!

Adica, de tacut nu-i nevoie, poti sa te defulezi pe forumuri, poate-ti mai scade presiunea arteriala!

Nea Semaca, stiti ce faceti voi postacii acum??

Justificatii proverbul "Cainii latra, caravana merge!"
Bun, daca va da cineva mancare pentru latratul asta, dati-i inainte!
Stapanii vostri penali, carora li se parea acum o luna ca l-au prins pe Dumnezeu de picior, s-au lovit brusc de partea productiva a poporului, de Europa si de Occident in general!
V-a mai ramas doar latratul la luna si asta faceti pe aici!

D-le Stan, eu nu le am cu limbile ca d-voastra ..

..ce credeti, securist idy0t e un pleonasm ?

Bilant ????

Bilant sau Raport de activitate???
Bilant : prezentare festivista de tip bolsevic, un soi de laudatio de tip "cincinalul in 4 ani juma'te", unde cantitatea/numarul pretinselor rezultate oculteaza forma si calitatea activitatilor. In materie de coruptie, efectul pervers al acestui tip bombastic de lauda este acela ca subliniaza, paradoxal, cresterea/amplificarea fenomenului coruptiei, in pofida unei pretinse, false si vinovat selective lupte anticoruptie.
Raport de activitate ????? Cui i se prezinta acest Raport ?
Ambasadorilor? Ce cauta aceste personaje? Tzarile lor put de coruptie la nivel inalt, actiunile speculative grosolane ale bancilor sunt in vizorul parchetelor, concernele producatoare de armament, cele farmaceutice si cele alimentare dreneaza sute de milioane valuta nu scobitori pentru promovarea- prin ORICE mijloace- a intereselor proprii iar madam Chioveshi prezinta Raport de activitate in fata acestora??
Unde sunt reprezentantii Legislativului, ai comisiilor juridice din Parlament, ai Poporului, ai formatiunilor politice reprezentate in Parlament ca urmare a votului si in baza caruia, acest DNA aplica Legea ???
Acest DNA lucreaza penrtu imaginea... cui ?

 

Dumnezeu mai tine cate odata si cu romanii!

Doamna Codruta Kovesi est un dar divin pentru romani.Aceasta doamna de pe meleaguri sibiene se lupta de ani de zile sa ne scape tara de politrucii corupti.Ayatolahul Dragnea de pe meleaguri teleormanene, gandeste altfel;iubind pe fratii lui corupti din PSD, se razbuna impotriva sefii DNA, incercand inlaturarea ei din DNA. Romanii iesiti in strada o vor apara. Shalom

 

Vadim Tudor și Păunescu ar crăpa de invidie , dacă n-ar fi

deja crăpați , fie-le țărana cat mai grea :"Dumnezeu mai tine cate odata si cu romanii!Doamna Codruta Kovesi est un dar divin pentru romani.Aceasta doamna de pe meleaguri sibiene se lupta de ani de zile sa ne scape tara de politrucii corupti" . Este dumnezeiească Cantarea asta a Cruduței . Tu și cu ăla de a făcut-o Ioana D'Arc de Dambovița . Brrrrr ... Somn ușor , națiune ...

Bi-lanț DNA-SRI

"Priviti aceste rate
Si impuscate zboară
In aer le sustine
Doar dragostea de tară"

........................Inca Mai Sper ca romanii,.............

...sa Termine un Lucru Inceput!Atita timp cit Dragnea va Conduce si Va Ride in Fata,Protestele Valoreaza cit un Bilet de tramvai!Astept sa fiu Contrazis cu Fapte!Ca de gura toti romanii sint buni!
...Tiganu la tribunal cu nevasta Piranda. Judecatorul:Piranda se plinge ca o Plesnesti TOT peste gura!!!Da'dece nu peste kur? De kur buna,De Gura Ii REA!
viorel ratiu cincinnati oh usa

Mai ieri o pupai pe madam IED azi pe Codruta

Ia-o si pe asta acasa sa-ti faci harem poate asa o sa fii si tu multumit!

SPOR LA MUNCA,

mai, draga, D.N.A! Faceti curatenie printre cartite si dati drumul la motoare!

 

Cred ca trebuie dusa 'masinaria' la o 'revizie tehnica'.

Scoate fum pe esapament si bat tachetii mai ceva ca IED aparand-o pe Kovesi.

Dragă părere , renunțași la @nusual ?

Gata pauza , capul la fund ?

Hahahaha !!!!!! Hohohoho !!!

Moșule , m-ai făcut să rad pentru un an intreg !!!!! Nu știam compoziția asta . Super !!!!!! Hahahahahaha !!!!!

 

@don_Semaca- Multumesc pentru link-ul de la Romania curata, am citit

tot articolul!
Societatea romaneasca este asa cum este si nu vad cum am putea extrage din ea niste "ingeri" decisi sa lupte fara crutare impotriva coruptiei ca sa-i facem procurori!
Daca ar fi disponibili astfel de "ingeri" probabil ca nici n-ar mai trebui sa existe justitie pe mai multe nivele (tribunale, C. de Apel, Inalta C. de Casatie si Justitie, CEDO, C de Arbitraj, etc.)!
Cu astfel de "ingeri" nici n-ar mai fi nevoie de atat de multi judecatori pe diverse nivele de competenta, le-am rezolva pe toate cu vreo 10 judecatori intr-o tara!
Fiecare om are defectele sau greselile lui iar faptul ca Laura Codruta Kovesi se dovedeste laudaroasa poate insemna si o incercare disperata de a apara DNA si de a se apara pe ea insasi!

 

Romania de astazi si de maine apreciaza munca DNA si in special

determinarea doamnei Kovesi. Apreciaza si sustinerea domnului presedinte Iohannis.

Romania de ieri, va dispare, chiar daca nu o face atat de repede cart isi doresc romanii onesti si de buna credinta. Romania coruptilor mai are poate citiva ani de trait, dar va fi din ce in ce mai dificil sa furi, sa escrochezi, sa plagiezi, sa minti,... Romania va fi un adevarat stat de drept!

 

Ce faci nene, visezi?

Romania o sa se schimbe cand o zbura elefantii! Stat fanariot asta suntem.

Ei, nu crede ca sunt toti ca tine!

!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor