Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul

Joi, 03 Mai 2012, ora 14:05
3976 citiri
Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul

Prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, Liviu Luca, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru a ascunde o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Neculai Miron, director general la Grup Mir, acuzat de complicitate la infractiunea de folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii, si Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire cu rea credinta a fondurilor societatii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, Liviu Luca s-a folosit de influenta pe care o avea in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia si a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar cu 95% din capitalul social, avand ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor) si TOUR MIRINVEST SRL Timisoara.

Prin acest contract, cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro, se precizeaza in rechizitoriu. Procurorii au stabilit ca, anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile.

In rechizitoriu se mai arata ca, prin contractul de management incheiat, SC TOUR MIRINVEST SRL trebuia sa faca investitii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum si sa efectueze servicii de administrare. Potrivit rechizitoriului, reprezentantii firmei, Florin Dumitrescu si Neculai Miron, nu au folosit banii SC TOUR MIRINVEST SRL, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL.

Astfel, in perioada mai - august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor SC TOUR MIRINVEST SRL, se arata in rechizitoriu.

Procurorii mai arata in rechizitoriu ca incheierea contractului de management s-a putut realiza intrucat pe 18 aprilie 2011 Liviu Luca, in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR FRATIA, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii SIND TOUR TRADING cu un nou administrator, si anume, societatea TOUR MIRINVEST SRL Timisoara, firma reprezentata de Florin Dumitrescu si Neculai Miron.

Potrivit procurorilor, pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, Liviu Luca a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul-verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare.

Ca urmare a acestei decizii nestatutare, spun procurorii, la data de 20 aprilie 2011, Liviu Luca, in calitate de reprezentant al CNSLR Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar) a votat pentru incheierea contractului de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL si TOUR MIRINVEST SRL pe baza ofertei depuse de Neculai Miron. Prin contractul, incheiat pe o perioada de 9 ani, care avea sa fie semnat in aceeasi zi, administratorul TOUR MIRINVEST SRL avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii SIND TOUR TRADING SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....