Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul

Joi, 03 Mai 2012, ora 14:05

   

Liviu Luca, trimis in judecata pentru ca si-a fraudat sindicatul
Prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, Liviu Luca, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru a ascunde o infractiune de coruptie.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Neculai Miron, director general la Grup Mir, acuzat de complicitate la infractiunea de folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la folosirea cu rea credinta a fondurilor societatii, si Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire cu rea credinta a fondurilor societatii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, Liviu Luca s-a folosit de influenta pe care o avea in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia si a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar cu 95% din capitalul social, avand ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor) si TOUR MIRINVEST SRL Timisoara.

Prin acest contract, cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro, se precizeaza in rechizitoriu. Procurorii au stabilit ca, anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile.

In rechizitoriu se mai arata ca, prin contractul de management incheiat, SC TOUR MIRINVEST SRL trebuia sa faca investitii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum si sa efectueze servicii de administrare. Potrivit rechizitoriului, reprezentantii firmei, Florin Dumitrescu si Neculai Miron, nu au folosit banii SC TOUR MIRINVEST SRL, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL.Astfel, in perioada mai - august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor SC TOUR MIRINVEST SRL, se arata in rechizitoriu.

Procurorii mai arata in rechizitoriu ca incheierea contractului de management s-a putut realiza intrucat pe 18 aprilie 2011 Liviu Luca, in calitate de prim-vicepresedinte al CNSLR FRATIA, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii SIND TOUR TRADING cu un nou administrator, si anume, societatea TOUR MIRINVEST SRL Timisoara, firma reprezentata de Florin Dumitrescu si Neculai Miron.

Potrivit procurorilor, pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, Liviu Luca a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul-verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare.

Ca urmare a acestei decizii nestatutare, spun procurorii, la data de 20 aprilie 2011, Liviu Luca, in calitate de reprezentant al CNSLR Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde CNSLR Fratia este actionar majoritar) a votat pentru incheierea contractului de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL si TOUR MIRINVEST SRL pe baza ofertei depuse de Neculai Miron. Prin contractul, incheiat pe o perioada de 9 ani, care avea sa fie semnat in aceeasi zi, administratorul TOUR MIRINVEST SRL avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii SIND TOUR TRADING SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.
Sursa: rNews

Articol citit de 3864 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
pt ca operatiunea s-a petrecut in Romania , Luca o sa fie eliberat !
--------------
MARIAMM
rank 2
daaaa,
las ca desfiinteaza Corlateanu dna-ul...
Tragicomedian
rank 2
ll pune pe Ali Star shef la DNA si ANI
Si sef sindical, in acelasi timp.
Nastratin
rank 1
Luca e sarac si cinstit ca toti baronii sindicali!
...nu degeaba baronii penali sindicali s-au ascuns in politica pt imunitate!...alde Mitrea, Hrebe, Luca, Ciorbea, si alte lepadaturi!
globedreamer
rank 5
Ce pacat ca o sa ajunga USL la putere...
Cine il cunoaste pe Luca si cat de cat stie despre mafia din Prahova si apropierea de PSD si de Nastase si de DIP si de Niculae-Interagro samd.. va realiza acum ca odata ajuns la rechini, totul va fi lasat balta din vointza marelui Tricefal USL.
Ce pacaaaaat!? :(
tata lor
rank 5
Vestile bune nu se mai opresc
Acum cateva minute am aflat despre demisia lui Blejnar si a altor portoverze!
Puterea este intradevar vremelnica (:-)
serban virgil
rank 1
asa o fi , tata lor, doar ca....
ai o minte...VAI MAMA ta! ce mai, specia stupid people, specimenul ciumpalacum pitipoanca!
tata lor
rank 5
Aveti un morcov mare,portocaliu!
Si acum v-ati inverzit la fata!
Tragicomedian
rank 2
Las' ca se da amnistie: toti detinutii "politici"
... vor fi eliberati: Luca, Vantu, Voicu, Nastase, Boldea...
globedreamer
rank 5
tropaie hotii de bucurie in Romania...
Va mai vine si voua inima la loc, nu-i asa?!
tata lor
rank 5
Tropaiti voi hoti porcoverzui
cand fugiti de procurorii facuti varza de voi si-ai vostri!
Tragicomedian
rank 2
Hopa, faza cu morcovii ai deprins-o de la Bombo...
... de la Koolatzean, sau de la Tonta?

- uslamisht de rit bolshevik, tu pui in pericol orice obiect care poate fi asemuit unui phalus: cum il vezi, cum il inghiti!
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Liviu Luca si sa fie judecat...
...pentru c-a facut avere furand de la Sindicat!
Sa traiasca Liviu Luca, cel mai de isprava om,
Care a facut destule si cat a fost la Petrom!!
globedreamer
rank 5
Daca este o gluma afla ca este proasta.
Indivizii de genul imbuibatului asta au distrus si tara si sindicatele.
Stiu prea multe despre ei si mi-e silaaa!
Noroc cu sindicalistii aia cu 4 clase care i-au ajutat pe nesim.titztii astia sa se imbogatzeasca si sa-si faca case cu piscine interioare samd (la Paulesti in cazul Luca).
Ca ei trebuie sa se relaxeze dupa atata lupta sindicala.
Doar ca.. 'al de Sus se uita si nu iarta...
Stie el Luca la ce ma refer.
serban virgil
rank 1
nea mitica, sincer...
ti-am dus doru'! chiar daca avem conceptii si preferinte politice diferite, nu ne-am caftit pe forum ca orbetii!
cat despre ce zici, nu sunt ani de povestit cati ani de tras cu tunu' au fost din '90 pana acum!
tata lor
rank 5
@serban virgil
Simpatizez cu ecologistii,si respect legile(chiar proaste). Voi fi foarte critic si cu viitoarele puteri,chiar daca varsta(52ani)ar fi trebuit sa ma mai tempereze. Oricum,prefer discutiile despre articole,nu atacurile la persoana.
Tragicomedian
rank 2
Ai uitat de Vantu!?
Marele Finantator al Uslamalelor. Sau, ai uitat voit?
globedreamer
rank 5
O sa-si aduca aminte acum...
Sa ajunga "omu' lor" (Corlatean) unde trebuie, sa-i reactiveze pe Voicu si pe Costiniu si vor fi toti guralivi si sfatoshi le realitatea si la antene.. asa cum ne-au invatat.
serban virgil
rank 1
@ tata lor...
grsesti , stimata..ce-oi fi tu!sunt sufucient de "cu picioarele infipte in realitate" ca sa nu ma afecteze vreo schimbare politica de orice fel! n-am depins niciodata , din 1990 ,de vreun partid sau guvern!dar asta nu inseamna ca n-am opinii politice sau , mai ales economice,fiind economist!asa si cu tine, cu diferenta ca, ca orice piti, depinzi 100% de ...sponsor!
cat despre morcovu' ala,sa fie ca de obicei placerea ta sa te joci cu el; cu cat mai mare cu atat mai bine pentru tine! dar vezi, fii atenta cu frunzele!
ionut1964
rank 2
Ce avere are banditu asta!
De ce nu spuneti si ce avere are omul asta si daca e posibil in romania dintr un salariu de lider petrom sa strangi atata banet !
globedreamer
rank 5
Nu e voie de sus ;)
.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor