Lucian Onea a fost dat afara din DNA

Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 12:35
5870 citiri
Lucian Onea a fost dat afara din DNA
Foto: Arhiva (ProTV)

Sectia pentru procurori a CSM a admis, marti, cererea DNA privind revocarea din functia de procuror a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea, cercetat pentru mai multe infractiuni intr-un dosar aflat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, au declarat surse judiciare.

Pe 10 ianuarie, Calin Nistor, care exercita atributiile de procuror-sef al DNA, a cerut CSM avizul de revocare din functie a procurorului Lucian Onea.

De asemenea, Calin Nistor a solicitat incetarea activitatii in cadrul DNA Ploiesti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu si Elena Cerasela Raileanu.

Acuzatiile procurorilor

Lucian Onea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie sub forma complicitatii la favorizarea faptuitorului, represiune nedreapta si cercetare abuziva, constituirea unui grup infractional organizat, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informatiilor secrete de stat, abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit Parchetului General, Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrangere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala". Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la DNA Ploiesti.

Aviz negativ pentru arestare

Parchetul mai arata ca, desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de corupere a alegatorilor, prezentand instantei, drept probe, documentele ticluite.

Luni seara, CSM a respins cererea depusa de Adina Florea, procuror sef adjunct al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, privind emiterea unui aviz in vederea solicitarii in instanta a arestarii preventive a lui Lucian Onea si Mircea Negulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lucian Onea DNA, #Lucian onea procuror, #Lucian onea revocat DNA , #DNA