Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 21:51
9929 citiri
Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si deputatul PSD Ioan Adam sunt urmariti penal de DNA, alaturi de Viorel Hrebenciuc, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de paduri, potrivit unui comunicat al procurorilor.

Directia Nationala Anticoruptie transmite ca procurorii Serviciului Teritorial Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu si Ioan Adam. De asemenea, in comunicatul DNA se arata ca sub urmarire penala a fost pus si directorul RNP Romsilva, Adam Craciunescu.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal. Sarbu si Ioan Adam, implicati in dosar

Astfel, senatorul PSD Ilie Sarbu este acuzat de "folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat".

De asemenea, deputatul PSD Ioan Adam este urmarit penal "pentru infractiunile de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta".

In ce il priveste pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, acesta este acuzat de "constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".

Nu in ultimul rand, Adam Craciunescu este urmarit penal "pentru infractiunile de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat". Totodata, pentru acesta s-a dispus masura controlului judiciar, iar daca va incalca o serie de obligatii care ii revin, aceasta masura se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, se mai arata in comunicatul DNA.

In acest caz, s-a creat un prejudiciu RNP ROMSILVA de aproape 304 milioane de euro, reprezentand contravaloarea a 43.227 ha teren forestier din judetul Bacau, mai transmite DNA.

Retrocedari ilegale: Nume grele din PSD, implicate in dosar - Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc

Anchetatorii, care au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a peste 43.000 de hectare de teren forestier, au descins miercuri dimineata la mai multe institutii si firme.

Tot miercuri au fost audiati social-democratii Ioan Adam si Ilie Sarbu, in timp ce Viorel Hrebenciuc, adus cu jandarmii la DNA Brasov, a confirmat ca a fost pus sub invinuire.

F.N.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ilie Sarbu urmarit penal DNA, #DNA retrocedari paduri, #Viorel Hrebenciuc urmarit penal DNA, #Ioan Adam urmarit penal DNA, #Ilie Sarbu retrocedari paduri, #Viorel Hrebenciuc retrocedari paduri , #DNA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Voiculescu asteapta cu nerabdarea revederea socialistilor originali
Poza trolheim
trolheim
rank 1