Mafia retrocedarilor Hrebenciuc: Suntem in plin razboi cu Romsilva. Suta la suta fac ordine!

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 18:05
4530 citiri
Mafia retrocedarilor Hrebenciuc: Suntem in plin razboi cu Romsilva. Suta la suta fac ordine!

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, ar fi intervenit intr-un proces legat de un teren zeci de mii de hectare. "Suntem in plin razboi cu Romsilva!", i-a spus el senatorului social-democrat Ioan Adam, cercetat si el de DNA.

Mediafax a obtinut mai multe documente din ancheta procurorilor, din care reiese ca Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat in solutionarea retrocedarii unui teren de 43.000 de hectare de padure, pentru care Romsilva ar fi facut contestatie.

Hrebenciuc ar fi fost ajutat in demersul sau de Ioan Adam, in prezent membru al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal

Pentru ca Romsilva nu era de acord cu retrocedarea terenului forestier, Viorel Hrebenciuc ar fi luat legatura cu directorul general al regiei, Adam Craciuneascu, prin intermediul senatorului PSD Ilie Sarbu. Hrebenciuc ar fi spus despre colegul sau de partid ca este o "persoana cu foarte mare influenta asupra directorului RNP Romsilva".

Potrivit investigatorilor, pe 1 decembrie 2013, Ioan Adam i-ar fi trimis un sms lui Dan Bengescu, om de afaceri din Brasov si administratorul unei firme de comert cu lemne.

Nemultumit de contestatia facuta in instanta de mai multi functionari ai Romsilva privind retrocedarea celor 43.000 de hectare de padure, Ioan Adam i-ar fi scris lui Bengescu: "Va rog nu va mai lasati calcati in picioare de com. jud. Bacau si Ghelase, care au cerut stramutarea in 27 nov. Asta intrece orice inchipuire, iar prietenul tau (Hrebenciuc Viorel - n.red.) a fost in mod grosolan pacalit. Sunt curios ce reactie va avea cand ii vei spune, pentru ca in acest sens si-a dat cuvantul, dar iata bomba".

Hrebenciuc, "pacalit" de functionarii Romsilva

Anchetatorii cred ca din acest mesaj rezulta ca deputatul i-ar fi cerut lui Bengescu sa ia atitudine fata de demersurile angajatilor Romsilva si sa ii spuna lui Viorel Hrebenciuc ca "functionari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentarii punerii in posesie pentru cele 43.000 de hectare, l-au pacalit".

Ioan Adam ar fi sugerat astfel ca Romsilva face in continuare demersuri in instanta pentru a bloca executarea, in loc sa aiba o "atitudine non combat", asa cum i-au promis deputatului PSD.

Acesta i-ar mai fi spus lui Bengescu ca Viorel Hrebenciuc "si-a dat cuvantul" ca va rezolva problema si ca va determina conducerea Romsilva "sa nu mai apere padurile statului", sa accepte hotararea judecatoreasca executorie, "sa imparta banii si gata".

Anuntat de Bengescu, Viorel Hrebenciuc ar fi luat legatura cu un functionar din Consiliul Judetean (CJ) Bacau, caruia i-ar fi cerut detalii despre demersurile facute de regie. Acesta din urma ar fi cerut scuze pentru situatia creata si i-ar fi spus lui Hrebenciuc ca solicitarea a fost initiata de Romsilva.

Ulterior, Viorel Hrebenciuc l-ar fi contactat pe Adam si i-ar fi transmis: "Suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!" si "Suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi!".

De asemenea, procurorii sustin ca din convorbirile purtate de Adam, Hrebenciuc si Bengescu reiese ca cei trei au mentionat de mai multe ori numele lui Constantin Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau si presedintele Comisiei de fond funciar Bacau.

In dosarul retrocedarilor ilegale au fost audiati, miercuri dimineata, la sediul DNA Brasov, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu, Ioan Adam, sotia acestuia, judecatoare Roxana Adam, precum si inca doi magistrati, Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta.

Nume grele din PSD, implicate in dosar - Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc

Hrebenciuc a fost pus sub invinuire in acest dosar, dupa cum a confirmat el insusi la iesirea din cladirea DNA Brasov, iar surse judiciare sustin ca Ilie Sarbu ar fi urmarit penal.

Printul Paul si printesa Lia, asteptati la audieri

La audieri urmeaza sa se prezinte printul Paul si printesa Lia, care ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de circa 30.000 de hectare din judetul Suceava, potrivit surselor citate.

Printul Paul si printesa Lia, asteptati la audieri (Video)

Procurorii DNA au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol. Anchetatorii au descins, miercuri dimineata, la mai multe institutii si firme din trei judete si Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Hrebenciu retrocedari ilegale, #retrocedari ilegale paduri, #retrocedari ilegale stenograme , #DNA