Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mafia retrocedarilor: Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 19:32
3762 citiri
Mafia retrocedarilor: Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

Romsilva considera ca afirmatia potrivit careia, in dosarul retrocedarilor, ar fi fost prejudiciata cu circa 300 de milioane de euro este nefundamentata, in conditiile in care regia este administratorul, nu proprietarul padurilor statului.

"In mod cu totul nefundamentat si nelegal, in toate comunicatele de presa si in stirile mass-media, se face afirmatia conform careia 'Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a fost prejudiciata cu suma de cca. 300 milioane de euro', fara a se cunoaste faptul ca Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul padurilor statului.

Reamintim, si cu acest prilej, ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, statul este reprezentat, inclusiv in instanta, de catre Ministerul Finantelor Publice", se arata intr-un comunicat.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

In acelasi comunicat, Romsilva isi exprima "convingerea ferma" ca directorul general al Regiei, Adam Craciunescu, care, "in anii anteriori, a indeplinit cu succes, fara niciun fel de suspiciuni si functia de secretar de stat pentru Paduri, va putea demonstra autoritatilor competente ca si-a exercitat functia actuala cu onestitate si competenta manageriala".

Tot despre directorul regiei, Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex" sustine ca acesta, din mai 2012, cand a fost numit director general al RNP Romsilva, "nu a facut nicio presiune asupra consilierilor juridici si nu a sugerat niciun moment ca n-ar trebui sa mai formulam intampinari pentru apararea proprietatii publice a statului roman si sa mai asiguram prezenta la termenele de judecata".

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, urmarit penal. Sarbu si Ioan Adam, implicati in dosar

"Nu se poate spune ca dl. Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ar fi luat masuri impotriva intereselor RNP-Romsilva si, implicit, impotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publica", mai spun cei din Colegiul Consilierilor Juridici "Silva Lex".

Directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Potrivit procurorilor de la DNA Brasov care instrumenteaza dosarul retrocedarilor, prejudiciul creat Romsilva in aceasta cauza este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

In dosarul retrocedarilor sunt urmariti penal, printre altii, deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, senatorul Ilie Sarbu, si doi judecatori de la Tribunalul Covasna.

DNA sustine ca incepand din 2013, directorul Romsilva, Adam Craciunescu, a raspuns solicitarilor nelegale formulate de Viorel Hrebenciuc, prin intermediul lui Ilie Sarbu, referitoare la modul in care regia trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafetei de padure de peste 40.000 de hectare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Romsilva prejudiciu retrocedari, #Romsilva mafia retrocedarilor , #DNA