Managerul unui spital de urgenta, retinut de DNA - este acuzat ca a luat mita

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 22:26
8479 citiri
Managerul unui spital de urgenta, retinut de DNA - este acuzat ca a luat mita
Foto: Ziare.com

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, Danut Capatina, a fost retinut miercuri de DNA.

Capatina este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit peste 85.000 de euro de la reprezentantii unei firme pentru "buna derulare" a unor contracte pentru prestarea serviciilor IT semnate intre unitatea medicala si societatea comerciala, in perioada 2011 - 2015, relateaza News.ro.

Valoarea totala a serviciilor ce urmau sa fie prestate in cadrul acordului era de aproximativ 556.800 de euro, fara TVA, respectiv aproximativ 139.200 euro, fara TVA, pe an.

In acelasi context, mai precizeaza DNA, pentru a nu exista intarzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate, Danut Capatina a pretins si primit, lunar, cu titlu de mita, de la reprezentantii firmei respective (denuntatori in cauza) initial suma de 2.300 de euro, majorata ulterior la 2.900 de euro.

Platile s-au facut, la indicatia lui Capatina, in baza unor contracte de "consultanta" incheiate de societatea respectiva cu doua companii offshore, ce apartineau managerului unitatii medicale, desi firma respectiva nu a beneficiat niciodata de asemenea de servicii.

Astfel, in perioada 2012 - august 2015, Danut Capatina a primit suma totala de 77.412 euro la care se adauga 8.000 de euro primiti cash.

Miercuri, Capatina a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la persoana denuntatoare o transa din "datoria" pretinsa, respectiv 10.000 de euro. Danut Capatina urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Surse judiciare declarau pentru News.ro ca procurorii anticoruptie l-au luat ridicat pe Danut Capatina in timp ce acesta se afla in Bucuresti si l-au dus la audieri la DNA.

Conform celei mai recente declaratii de avere, din 2015, postata de site-ul Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatina nu detine terenuri, cladiri, autoturisme sau alte bunuri.

In noiembrie 2014, Capatina a fost trimis in judecata de DNA Constanta, alaturi de alte persoane, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Danut Capatina este manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta din 2009.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#manager spital urgenta Constanta retinut, #Danut Capatina retinut DNA, #manager spital retinut DNA , #DNA