MApN lasa DNA sa-si faca treaba in legatura cu generalii acuzati de coruptie

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 15:06
2582 citiri
MApN lasa DNA sa-si faca treaba in legatura cu generalii acuzati de coruptie
Foto: vestic.ro

Ministrul Apararii Nationale a ordonat punerea la dispozitie, incepand cu 9 decembrie, a cadrelor militare impotriva carora a fost pusa in miscare actiunea penala, in dosarul in care DNA a cerut arestarea a doi generali si a altor trei ofiteri, pentru fapte de coruptie, informeaza MApN.

"Directia pentru Prevenirea si Investigarea Coruptiei si Fraudelor si alte structuri specializate din Ministerul Apararii Nationale au colaborat cu Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, in vederea cercetarii unor fapte de coruptie sau in legatura cu coruptia, savarsite de cadre militare apartinand MApN", arata un comunicat alministerului remis Ziare.com.

Potrivit reprezentantilor MApN, potrivit prevederilor Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, ministrul Apararii a ordonat punerea la dispozitie, incepand cu 9 decembrie, a cadrelor militare impotriva carora a fost pusa in miscare actiunea penala.

DNA cere arestarea a doi generali din conducerea MApN, pentru fapte de coruptie

DNA a cerut, marti, Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea generalului de brigada, Ion Marian, dar si a generalului maior, Mihai Chirita, ambii fiind acuzati de fapte de coruptie.

Potrivit unor surse militare, citate de NewsIn, in acelasi dosar mai este cercetat si colonelul Vasile Belciug, care era si comandantul Scolii de Aplicatie "Mihai Viteazul".

Se pare ca acesta a fost schimbat din functie la inceputul lunii decembrie, in urma unui raport al Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA), in care se arata ca ar fi primit bani pentru a facilita angajarea unor persoane in cadrul unitatii pe care o conducea. Acesta pretindea sume cuprinse intre 1000 si 1500 de euro.

In acelasi dosar mai sunt cercetati colonelul Dan Craciuneanu si maiorul Ionut Crinu.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, marti seara, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a doi generali si a altor trei persoane acuzate de fapte de coruptie si au impus fata de acestia masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#cadre militare DNA, #actiune penala generali , #DNA