DNA: Marian Petrache a primit sejururi la Monte Carlo si Saint Moritz si 10.000 de euro pentru partid

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 17:44
5660 citiri
DNA: Marian Petrache a primit sejururi la Monte Carlo si Saint Moritz si 10.000 de euro pentru partid
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a primit, in 2008, de la fostul primar al comunei Jilava Adrian Mladin contravaloarea unor sejururi la Monte Carlo si Saint Moritz (aproximativ 57.000 de lei), precum si 10.000 de euro pentru partid.

Si asta pentru a nu ii cere prefectului de Ilfov, aflat pe atunci in subordinea sa, emiterea ordinului de intrerupere a mandatului de primar, arata procurorii DNA.

DNA a anuntat vineri ca a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Marian Petrache, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si presedinte al organizatiei judetene Ilfov a PNL, pentru luare de mita si santaj.

"In cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, in calitatile mentionate mai sus, in schimbul neindeplinirii atributiilor legale, a primit de la primarul unei comune din judetul Ilfov (martor in cauza) foloase necuvenite ce au constat in achitarea contravalorii unor sejururi in Monte Carlo (17.681,84 lei) si in Saint Moritz (39.625,67 lei) ", spun procurorii.

Ei mai arata ca Adrian Mladin, pe atunci membru PNL, ar fi platit 10.000 de euro partidului, la solicitarea lui Marian Petrache, fara a primi chitanta.

"La solicitarea inculpatului, martorul a platit organizatiei politice suma de 10.000 euro, fara sa primeasca vreun document justificativ pentru banii respectivi", sustin anchetatorii.

Procurorii precizeaza ca mita ar fi fost data pentru ca Petrache sa nu ii ceara prefectului de Ilfov, aflat in subordinea sa, sa emita ordinul de intrerupere a mandatului de primar al lui Mladin, dupa ce edilul isi schimbase domiciliul din Ilfov ca sa poata inmatricula un autoturism in Capitala.

Marian Petrache a fost audiat, vineri, la DNA, iar procurorii i-au comunicat calitatea procesuala. Acesta a spus ca va demisiona din toate functiile pe care le are in PNL.

Turcan: Avem incredere in justitie. Marian Petrache a facut un gest corect si demn demisionand

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov nu a negat ca a fost la Monte Carlo, dar a sustinut ca erau ai lui banii cu care Mladin a cumparat excursia. El a adaugat ca nu are motive sa se teama de acest dosar.

Precizam ca Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, in 14 iulie 2016, de instanta suprema, la cinci ani si zece luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri, astfel ca si-a pierdut mandatul la Primaria Jilava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Marian Petrache DNA, #Marian Petrache sejururi, #Marian Petrache vacante, #Marian Petrache bani partid , #DNA