Mihalache, SGG: DNA si ANI, institutii de Tv, examinate pentru schimbare

Joi, 24 Mai 2012, ora 15:31
5116 citiri
Mihalache, SGG: DNA si ANI, institutii de Tv, examinate pentru schimbare

DNA si ANI sunt doua institutii care "au fost mai degraba institutii de televiziune decat eficiente in indeplinirea misiunilor", crede secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache.

Dan Mihalache este de parare ca trebuie un examen critic asupra acestor institutii, si ca niciuna dintre cele doua nu poate "sa fie o institutie de televiziune la care la sfarsit procesele nu-i dau castig de cauza, dar in schimb distrug reputatii si cariere politice".

"Trebuie un examen critic asupra acestor doua institutii - DNA si ANI -, pentru ca au fost mai degraba instititutii de televiziune decat eficiente in indeplinirea misiunilor. Am dat un mesaj mai degraba politic. Vor fi juristi care vor analiza si vor vedea exact care e eficienta lor. Spre exemplu, cate procese a castigat sau a pierdut Agentia Nationala de Integritate, care sunt zonele prioritare de care s-a ocupat, care este mecanismul de control parlamentar, exista sau nu exista. Aceasta sunt problemele, dar eu nu sunt specialist, eu vorbesc ca factor politic.

Nu poate sa fie o institutie de televiziune la care la sfarsit procesele nu-i dau castig de cauza dar in schimb distrug reputatii si cariere politice sau reputatii personale, pentru ca nu este vorba numai de reputatii politice", a declarat secretarul general adjunct al Guvernului, pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca atat DNA cat si ANI trebuie sa fie eficiente, lucru care inseamna condamnari, nu "spectacol de televiziuni".

"Un lucru pe care trebuie sa il aiba asemenea institutii este eficienta. Eficienta inseamna condamnari, nu spectacol de televiziuni. Trebuie identificate problemele care sunt legate de eficienta, de mecanism de relationare cu opinia publica", a conchis Dan Mihalache.

Secretarul general adjunct al Guvernului a spus, pentru Romania Libera, ca "DNA este un subiect sensibil atat pe plan intern, cat si pe plan extern", dar ca acest lucru nu inseamna ca nu trebuie efectuate schimbari.

Mihalache apreciaza ca atat DNA cat si ANI vor continua sa functioneze, dar ca trebuie operate "anumite corectii". Totodata, acesta a observat ca "daca vorbesti despre ele, automat ori esti corupt, ori nu vrei reforma justitiei, ceea ce nu e-n regula", mai scrie sursa citata.

Ponta l-a demis pe seful ISC dupa scandalul Nastase - Trofeul Calitatii

Referindu-se si la faptul daca sesizarea fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Grajdan, spre Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care institutia renunta la prejudiciu in cazul Adrian Nastase - "Tofeul Calitatii"- a fost depusa la Guvern, Mihalache a explicat ca nu are la cunostinta de acest lucru.

"Nu am stiinta de asa ceva, unde sa fie inregistrata? Este institutie autonoma. Aici nu e oficiu care inregistreaza toata corespondenta pe care Inspectoratul sau altcineva o face", a subliniat secretarul general adjunct al Guvernului.

Seful Inspectoratului de Stat pentru Constructii, Constantin Grajdan, a fost demis din functie, joi, de catre premierul Victor Ponta.

"Decizia a fost luata din cauza comportamentului sefului ISC, care a luat decizii fara sa-l informeze pe prim-ministru, desi institutia pe care o conduce se afla in subordinea prim-ministrului", se afirma intr-un comunicat de presa al Guvernului.

#DNA ANI institutii televiziune, #Dan Mihalache DNA ANI, #Dan Mihalache eficienta DNA ANI, #Dan Mihalache ISC Nastase, #Dan Mihalache secretar general adjunct Guvern , #DNA