Milionarul Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru o spaga de 2 milioane de euro. Sentinta este definitiva

Luni, 06 Iulie 2020, ora 14:48
15562 citiri
Milionarul Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru o spaga de 2 milioane de euro. Sentinta este definitiva

Milionarul Sorin Strutinsky, a fost condamnat luni la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie, intr-un dosar in care a fost acuzat ca a cerut o spaga de aproximativ doua milioane de euro. Decizia este definitiva si a fost data de Curtea de Apel Constanta.

In faza de fond a procesului, Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Sorin Strutinsky la 7 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare a banilor.

Decizia a fost data dupa mai multe amanari ale sentintei,potrivit portalului instantelor, iar cei doi judecatori care trebuiau sa solutioneze cazul nu au cazut de accord in acest caz. Asa ca s-a format un complet de 3 judecatori, de divergenta, si a mai fost chemat un magistrate.

In final, 2 judecatori au fost pentru marirea pedepselor pentru de mai multe infractiuni de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura private, instigare la spalare de bani

"In baza art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit. b si art.10 din Legea nr.187/2012, contopeste pedepsele principale aplicate inculpatului in pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare, la care adauga un spor de 6 ani si 8 luni inchisoare, reprezentand o treime din suma pedepselor ce nu se executa, urmand ca in final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin sa execute pedeapsa rezultanta de 10 ani si 8 luni inchisoare in regim de detentie, potrivit art.60 Cod penal," este minuta Curtii de Apel Constanta.

Instanta a aplicat milionarului mai multe interdictii si a dispus "confiscarea speciala de la inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a sumei totale de 1.892.844,97 lei."

Opinia minoritara in acest caz a fost in sensul condamnarii lui Strutinsky la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta si achitare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor.

Cine este Strutinsky

Strutinsky este cunoscut ca fiind partenerul de afaceri al liderilor PSD Constanta: primarul Radu Mazare si presedintele CJ Nicusor Constantinescu. De altfel, cei trei au fost colegi la Institutul de Marina si au intrat in afaceri in 1990, editand saptamanalul local "Contrast" - transformat in cotidianul Telegraf si apoi in trust de presa.

Oficial, Strutinsky este presedintele Soti Cable Neptun SRL si CVM Tomis Constanta. Presa locala a dezvaluit ca Strutinsky este trezorierul celor doi politicieni.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...