Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Padurilor: Toate restituirile "revoltatoare" vor fi revizuite. Ce spune de Romsilva

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 18:53
2418 citiri
Ministrul Padurilor: Toate restituirile "revoltatoare" vor fi revizuite. Ce spune de Romsilva
Foto: Guvern

Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a declarat luni, la Oradea, ca este convinsa ca, "incet-incet" toate restituirile "revoltatoare" de paduri vor fi revizuite.

Ea a dat asigurari ca "in niciun caz nu s-a facut in complicitate cu Romsilva".

"A existat o adevarata lupta din partea Romsilva in a nu pune in aplicare sentintele aberante, asa cum era una si la dumneavoastra", a declarat Doina Pana, la intalnirea cu reprezentantii Romsilva si ai ITRSV Oradea.

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

"Avem situatie in care un sef de ocol a stat sechestrat opt ceasuri de catre cei care incercau sa-i forteze mana. Exista sentinta deja executorie si trebuia sa puna la dispozitie terenul acela si a refuzat stand sechestrat in propriul sau birou. Va dati seama pana unde merg mafiotii...? Ca nu-s numai cei care taie. Sunt si cei care fura prin retrocedari ilegale", a mai aratat ministrul Apelor si Padurilor.

In Bihor, o avocata, Elena Muresan, a primit, prin sentinta judecatoriei din Alesd, in septembrie 2010, o suprafata de 62.682 hectare de padure revendicata de la primariile comunelor Vadu Crisului, Suncuius, Auseu si Magesti, fara a exista la dosar documente din care sa rezulte cu certitudine intinderea dreptului de proprietate si amplasamentul acesteia. Decizia a fost cu atat mai controversata cu cat suprafata este de doua ori mai mare decat tot teritoriul celor patru comune.

Mafia retrocedarilor Reactia ministrului Mediului dupa ce s-a vehiculat ca e implicat in dosar

Prefectura a facut recurs la Tribunalul Bihor, dar mostenitorii boierului Alexandru Mateescu au obtinut stramutarea procesului la Olt, motivand ca autoritatile judetene ar putea face presiuni asupra judecatorilor.

Procesul s-a stramutat la Judecatoria Cluj-Napoca, fiind in prezent suspendat pentru ca mostenitorii se judeca, pe certificatul de mostenitor, intre ei.

In cele din urma, Romsilva a recuperat, in 2011, peste 80.000 de hectare de padure retrocedate abuziv in instanta, printre care si cele 62.000 de hectare solicitate abuziv in Bihor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Doina Pana retrocedari terenuri, #Pana retrocedari implicatii Romsilva , #DNA