Mita in Ministerul Sanatatii: 600 de euro, un post de director in DSP

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 20:35
1564 citiri
Mita in Ministerul Sanatatii: 600 de euro, un post de director in DSP

Un secretar general din Ministerul Sanatatii a fost trimis in judecata pentru luare de mita, dupa ce a primit bani de la mai multe persoane pentru a le furniza subiectele la examenul de acces la functii in Directia de Sanatate Publica Arges.

Sarb Gheorghe, secretar general in cadrul Ministerului Sanatatii, a fost acuzat de luare de mita in forma continuata si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, conform unui comunicat al DNA, remis miercuri Ziare.com.

In acelasi dosar sunt acuzati de dare de mita si complicitate Alexandrescu Anca Elena, director executiv in cadrul Directiei de Sanatate Publica (D.S.P.) Arges, Bucur Mioara, director executiv adjunct de sanatate publica si Iordache Octavian, director executiv adjunct economic.

Procurorii au aratat ca, in octombrie anul trecut, cei trei au participat la concursul pentru ocuparea functiilor de conducere vacante din cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges.

Sarb Gheorghe "a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toti cei trei candidati, suma de 600 de euro si produse alimentare si nealimentare. Banii si bunurile au fost primite pentru a le furniza candidatilor subiectele propuse de reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru ambele probe (scris si oral) ale concursului si pentru a le acorda un punctaj favorabil", conform comunicatului DNA.

Secretarul general le-a transmis tuturor subiectele la examen, iar dupa examen au fost declarati admisi.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro apartinand inculpatilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara si Iordache Octavian.

Alexandrescu Anca Elena a mai fost trimisa in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in legatura cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mita, presedintelui Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#secretar general mita, #mita Ministerul Sanatatii , #DNA