Morar, despre candidatura pentru procuror general: Nu am de gand sa particip la o farsa

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 09:41
4731 citiri
Morar, despre candidatura pentru procuror general: Nu am de gand sa particip la o farsa
Foto: Arhiva

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a comentat o eventuala nominalizare a sa la functia de procuror general, mentionand insa ca nu intentioneaza sa participe "la o farsa".

"Trebuie sa vedem daca exista o procedura clara si corecta. Nu am de gand sa particip la o farsa. Adica sa ne depunem candidaturile in conditiile in care numele se stiu", a afirmat Morar, inivtat la Realitatea Tv.

Acesta a mentionat, razand, ca nu crede totusi ca il propune cineva procuror general, tocmai datorita "activitatii DNA din ultimii sapte ani".

"M-am convins: oamenii politici, partial dintre ei, nu vor o magistratura puternica si independenta", a adaugat seful DNA.

Acesta a ezitat sa spuna daca si ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, face parte din categoria politicienilor care nu vor o magistratura puternica.

"Am observat ca declaratiile pot fi foarte frumoase (...) Am vazut ca domnia sa are pareri despre activitatea DNA, ca dosarul Nastase este un dosar politic si alte lucruri pe care nu trebuia sa le spuna. Dar acum e ministru al Justitiei si vom vedea ce va face", a incheiat Morar.

Ponta, catre Pivniceru: Cat mai repede propuneri pentru nou sef DNA si procuror general

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, va anunta luni declansarea procedurii de selectie pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA, urmand ca in termen de zece zile sa fie depuse candidaturile.

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a expirat in luna august si a fost prelungit, prin delegare, cu sase luni. La sedinta de Guvern de la sfarsitul saptamanii trecute, Victor Ponta i-a cerut public ministrului PNL al Justitiei, Mona Pivniceru, sa demareze procedurile de numire a unui nou procuror general si al unui nou sef la DNA.

#Morar candidat procuror general, #alegeri sefi DNA procuror, #candidati procuror general , #DNA