Narcisa Iorga de la CNA, pusa sub acuzare in dosarul lui Hrebenciuc

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 14:41
5583 citiri
Narcisa Iorga de la CNA, pusa sub acuzare in dosarul lui Hrebenciuc
Foto: Realitatea TV

Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a fost pusa sub acuzare de catre procurorii DNA, pentru instigare la folosirea influentei.

Narcisa Iorga este invinuita in dosarul neregulilor de la CNA, pentru ca ea a fost cea care l-a indemnat pe primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sa apelaze la deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, potrivit unor informatii aparute initial pe surse si confirmate ulterior de DNA.

Acesta din urma si-a folosit influenta asupra membrilor CNA, inclusiv asupra sefei institutiei, Laura Georgescu, pentru ca postul Giga TV, controlat de edil, sa obtina licenta.

Narcisa Iorga este primul membru CNA urmarit penal de la izbucnirea scandalului neregulilor din interiorul Consiliului, in luna iulie a acestui an. Ea a fost audiata joi la sediul DNA.

La iesire, Narcisa Iorga a respins acuzatiile anchetatorilor, spunand ca nu a facut decat sa aplice legea.

"Nu am incalcat niciodata Legea audiovizualului si nicio alta lege a tarii. Este o ancheta in desfasurare in care vor fi aduse probe si de o parte si de alta. Nu pot sa va spun mai mult, comunica DNA perfect. Nu am facut altceva decat sa aplic legea", a declarat aceasta.

Intrebata daca se considera, la fel la Viorel Hrebenciuc, o "victima colaterala", Narcisa Iorga a raspuns: "Nu fac asemenea declaratii".

DNA: Narcisa Iorga l-a indrumat pe edilul din Piatra Neamt catre Hrebenciuc

Ulterior, DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a inceput urmarirea penala impotriva Narcisei Iorga, pentru instigare la infractiunea de "folosire a influentei ori autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid", respectiv deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Procurorii anticoruptie sustin ca, dupa 17 septembrie, data la care CNA a decis retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Narcisa Iorga l-a indrumat pe acesta "sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze".

Iorga Narcisa a specificat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa contacteze edilul, "pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. In acest context, printre oamenii politici nominalizati de Narcisa Iorga, s-a numarat si parlamentarul Viorel Hrebenciuc".

Ca urmare a indicatiilor primite de la Iorga Narcisa, Gheorghe Stefan i-a cerut sprijin deputatului, astfel incat acesta sa faca demersuri pentru a-i determina pe angajatii CNA sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv.

Narcisa Iorga a explicat, intr-o postare pe o retea de socializare, ca exista si posibilitatea scoaterii de sub urmarirea penala, daca se constata nevinovatia suspectului.

"Procedura penala prevede si posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala, atunci cand se constata ca fapta ori vinovatia nu exista. Am toata disponibilitatea de a coopera cu DNA. Am convingerea ca probele pe care le voi pune la dispozitia anchetatorilor vor clarifica situatia.

Legislatia audiovizualului are anumite particularitati, la fel si calitatea de membru al CNA in raport cu alte autoritati publice. Va asigur ca nu am absolut nicio legatura cu faptele de coruptie in sensul obtinerii de foloase necuvenite", a scris pe Facebook Narcisa Iorga.

Hrebenciuc, invinuit in dosar

Si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Social-democratul a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal in dosarul care vizeaza activitatea CNA.

Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare in dosarul interventiilor la CNA: Sunt o victima! (Video)

Viorel Hrebenciuc este acuzat ca ar fi intervenit la CNA pentru obtinerea licentei unui post de televiziune, in favoarea primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, cunoscut si sub numele de Pinalti.

La iesirea de la audieri, deputatul a marturisit ca a fost citat in calitate de invinuit in acest dosar, insa a negat toate acuzatiile aduse de procurori, precizand ca este o victima.

"Sunt o victima colaterala, dupa ce CNA a inchis OTV! (...) Eu sunt cazut din Luna aici, toata lumea stie tot, in afara de mine", a declarat deputatul. Intrebat daca acest scandal ii va afecta imaginea "marelui Hrebenciuc", el a raspuns: "Marele Hrebenciuc...e foarte multa legenda, nu corespunde adevarului, dar imi duc crucea".

"Nu mi-e frica!"

Referitor la un eventual "final de cariera" in urma dosarului la DNA, Hrebenciuc a spus ca "ajungem prea departe". "Nu mi-a frica, pentru ca stiu ce am facut sau, mai bine zis, ce nu am facut".

Presa a relatat, joi dimineata, ca si Narcisa Iorga este asteptata la sediul DNA pentru a le da explicatii procurorilor in legatura cu activitatea Consiliului si ca ar urma sa fie pusa sub acuzare, potrivit surselor citate.

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA

Hrebenciuc a mai fost audiat la DNA si pe data de 25 iulie, cand le-a dat anchetatorilor explicatii in dosarul ce vizeaza acuzatiile de mita si trafic de influenta.

Primarul din Piatra Neamt, implicat in dosar

In acelasi dosar ar fi implicat si Gheroghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, potrivit unor surse judiciare. Edilul, care controleaza postul Giga TV, este acuzat ca i-ar fi dat mita Laurei Georgescu pentru a nu suspenda licenta televiziunii, potrivit surselor citate.

Laura Georgescu, sefa CNA, a fost audiata la DNA

Audieri ale membrilor CNA dupa acuzatiile de mita: Situatia e rusinoasa

Mai multi membri ai CNA au fost chemati, in luna iulie, la audieri de catre procurorii DNA, dupa ce cativa parlamentari PP-DD au depus o plangere pe numele Laurei Georgescu, presedintele Consiliului, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Narcisa Iorga DNA, #Narcisa Iorga acuzare DNA, #Narcisa Iorga urmarita penal , #DNA