Noi dezvaluiri in dosarul mitei de la OPC Brasov - banii, impartiti intre inalti functionari

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 13:15
6351 citiri
Noi dezvaluiri in dosarul mitei de la OPC Brasov - banii, impartiti intre inalti functionari
Foto: ccib.ro

Fostul colonel SRI Alexandru Musat, acuzat ca a intermediat mita in dosarul in care este arestat seful OPC Brasov Ionel Spataru, a declarat vineri, la audierile de la Tribunalul Bucuresti, ca suma de circa 60.000 de euro ar fi urmat sa ajunga la primarul si prefectul Brasovului.

Conform Realitatea TV, Alexandru Musat a sustinut in fata magistratilor ca banii pe care i-a dat lui Spataru urmau sa ajunga de fapt la George Scripcaru si Ion Gontea, dar nu stie "daca in parte sau in totalitate". De asemenea, o parte din bani ar fi urmat sa ajunga si la functionara de la Primarie care se ocupa de eliberarea autorizatiilor.

"Niciodata nu a rezultat ca banii ar fi fost pentru Spataru", a mai spus in fata instantei fostul ofiter SRI, trecut in rezerva dupa izbucnirea scandalului care a dus la arestarea fostului sef OPC Brasov Ionel Spataru.

Conform TVR Info, audierea fostului colonel SRI Alexandru Musat, inculpat in acest dosar, dar cercetat in stare de libertate, a durat 40 de minute, iar acesta a precizat ca "a auzit" ca banii vor ajunge la primarul si prefectul Brasovului de la denuntatoarea din acest caz.

El nu a putut prezenta nicio proba in sustinerea afirmatiilor sale.

Acuzatul principal in acest dosar, Ionel Spataru, a refuzat sa dea declaratii vineri la tribunal, spunand ca nu vrea sa faca acest lucru momentan.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gontea, dar si functionarii Maria Dumitrescu, Bogdan Breja si Enache Dorin Valter sunt cercetati intr-un nou dosar, disjuns de procurorii DNA din cel in care a fost deja trimis in judecata Ionel Spataru.

Ei sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si complicitate la aceasta infractiune. Denuntatorul in acest caz, Claudia Laura Kungl, a sustinut ca Spataru i-ar fi spus ca ar trebui sa ofere trei miliarde de lei vechi pentru a se emite cat mai repede de catre Primaria Brasov o autorizatie de functionare a firmei tatalui ei. Suma a fost confirmata de Spataru ca fiind primita, informeaza ProTV.

Inca un scandal de coruptie pentru PDL

Primarul Brasovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gontea si subprefectul Carol Ambrus au fost chemati, in 26 octombrie, la DNA, pentru a face declaratii in dosarul in care fostul sef al OPC era cercetat pentru luare de mita.

In 4 noiembrie, fostul sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru, aflat in stare de arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de inchidere a activitatii unui agent economic.

In acelasi dosar este judecat si Alexandru Musat, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spataru, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, a pretins de la administratorul unei societati comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro.

"Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de cinci luni", noteaza procurorii DNA in rechizitoriu.

Alexandru Musat este acuzat de procurori ca l-a ajutat pe Ionel Spataru sa primeasca 60.000 de euro din cei 70.000 de euro luati in total.

Surse judiciare declarau la inceputul scandalului ca doi ofiteri ai SRI Brasov - Alexandru Musat si Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire, au intermediat primirea banilor.

Purtatorul de cuvant al SRI Bucuresti, Sorin Sava, a confirmat atunci implicarea celor doi ofiteri SRI si a spus ca acestia au fost trecuti in rezerva.

"Este adevarat. Ce pot sa spun este ca Serviciul Roman de Informatii stia despre acest lucru si a colaborat cu cei de la DNA, carora le-a acordat sprijin de natura informationala si tehnica in toate etapele de documentare", declara Sorin Sava.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#George Scripcaru mita, #Alexandru Musat Brasov mita, #Ionel Spatar arestat mita , #DNA