Numele lui Ion Tiriac in dosarul EADS? Ce spune omul de afaceri

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 17:00
4823 citiri
Numele lui Ion Tiriac in dosarul EADS? Ce spune omul de afaceri

Omul de afaceri Ion Tiriac neaga orice legatura cu contractul statului roman cu EADS, precizand ca niciodata nu a avut un interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, si nici macar nu a participat la vreo activitate, intalnire sau discutie pe acest subiect.

Precizarile lui Tiriac sunt incluse intr-un comunicat remis joi ca urmare a "speculatiilor" din media ce implica numele sau, "in contextul relatiilor contractuale dintre statul roman si concernul EADS".

"Nu exista nici o legatura intre Ion Tiriac si contractul EADS cu statul roman. Se speculeaza absolut artificial relatiile mele de prietenie si afaceri pentru a se crea iluzia unei legaturi. Niciodata nu am avut vreun interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, si nici macar nu am participat la vreo activitate, intalnire sau discutie pe acest subiect", afirma Tiriac.

El tine sa adauge: "In acelasi context, ca roman si ca prieten, cer scuze Excelentei Sale, Cancelarului Gerhard Schroeder, pentru amestecarea numelui sau in aceasta poveste cu iz de conspiratie balcanica si ii multumesc inca o data pentru sprijinul deschis, direct, admirabil, pe care l-a oferit Romaniei la accederea in Uniunea Europeana".

Un articol scris de Vlad Georgescu si aparut recent in editia online in limba germana a Huffington Post relateaza ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) din Romania ancheteaza membri importanti ai Guvernului si ai serviciilor secrete si ca acestia ar fi incasat mita in valoare de peste 60 milioane de euro, pentru a facilita pentru EADS, in 2005, incheierea unui contract de peste 743 de milioane de euro cu autoritatile de la Bucuresti.

Presa germana: Numele lui Udrea si Tiriac, pomenite in ancheta EADS

In parte, banii provin din fonduri UE. Pe langa EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer si Microsoft, in aceasta afacere apar si numele lui Gerhard Schroeder, Bodo Hombach, Ion Tiriac si Klaus Mangold, precum si cel al candidatului la Presedintia Romaniei, Elena Udrea, sustine autorul articolului.

Basescu: DNA nu poate actiona sezonier, m-as bucura daca ar iesi si dosarul EADS (Video)

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: MEDIAFAX