Om de afaceri, retinut intr-un dosar de fraudare de fonduri europene

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 20:53
3319 citiri
Om de afaceri, retinut intr-un dosar de fraudare de fonduri europene
Foto: Ziare.com

Omul de afaceri Mihai Matei, care controleaza firma de constructii Matero Ama, a fost retinut marti seara de procurorii DNA Ploiesti, intr-un dosar de fraudare de fonduri europene, cu prejudiciul de 2 milioane euro.

Potrivit unor surse judiciare, sotia acestuia, care a fost adusa impreuna cu omul de afaceri la sediul DNA in urma unor perchezitii, este urmarita penal in acelasi dosar, fiind plasata sub control judiciar.

Sursele mentionate au precizat ca cei doi au refuzat sa dea declaratii procurorilor, invocand dreptul la tacere.

Surse judiciare au declarat ca Matei Mihai controla firme inscrise pe numele unor angajati sau ale unor rude de care s-a folosit pentru rularea prin actele lor a unui utilaj, respectiv statie de betoane, cu scopul de a frauda fonduri europene in valoare de 2 milioane de euro. In acest dosar au mai fost audiati la sediul DNA Ploiesti doi angajati ai firmei Matero Ama care au calitatea de suspecti.

Societatea Matero Ama a avut de-a lungul timpului contracte cu institutii publice inclusiv contracte de deszapezire cu Consiliul Judetean Prahova.

Procurorii DNA Ploiesti au efectuat, marti, perchezitii in cinci locatii din judetul Prahova, intr-un dosar care vizeaza suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene in perioada 2010 - 2013.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene in perioada 2010 - 2013.

In cursul zilei de 13 octombrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii, situate in judetul Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA transmis marti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mihai Matei retinut, #om afaceri retinut dosar fonduri europene, #DNA dosar fonduri europene , #DNA