Parlamentarii Bogdan Ciuca si Eugen Durbaca, cercetati penal de DNA in dosarul lui Mihail Boldea (Video)

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 21:00

   

Parlamentarii Bogdan Ciuca si Eugen Durbaca, cercetati penal de DNA in dosarul lui Mihail Boldea (Video)
Deputatul Bogdan Ciuca si senatorul Eugen Durbaca, ambii membri ai Partidului Conservator, sunt cercetati penal de procurorii DNA, intr-un dosar disjuns din cel in care fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis in judecata pentru ca a obtinut fraudulos un teren de 39,61 ha apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Bogdan Ciuca este cercetat pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii.

Procurorii sustin ca Biroul Notarial "Ciuca si Asociatii" din Galati a autentificat mai multe contracte de vanzare-cumparare, semnate intre membrii gruparii din care facea parte s-i Mihail Boldea si care priveau suprafete de teren obtinute fraudulos de la SC Aviatia Utilitara Tuzla SA.

Anchetatorii mai noteaza ca deputatul-notar public Bogdan Ciuca i-a indrumat pe complicii lui Mihail Boldea cu privire la modul in care trebuiau intocmite actele pentru a le da o valoare de legalitate si i-a ajutat sa incheie o serie de contracte simulate.

Potrivit DNA, deputatul Bogdan Ciuca a achizitionat in anul 2008 o suprafata de teren pe filiera Marosy Mircea, Eftimie Carmen Rodica, Ionescu Alexandru (unchiul invinuitului Marosy Mircea), Horia Ioan Marinescu (var primar al lui Bogdan Ciuca).Terenul, cu o suprafata de 9.020,25 mp, era situat in extravilanul comunei Vanatori - Aviasan, jud. Galati, si facea parte din terenul luat fraudulos de Mihail Boldea si complicii lui de la Aviatia Utilitara Tuzla.

Bogdan Ciuca a cumparat pe 27 mai 2008 de la varul sau Horia Ioan Marinescu terenul respectiv, in baza unui contract de vanzare-cumparare autentificat de notarul Schin George Cristian din cadrul BNP "Ciuca si Asociatii" Galati, pentru suma de 500.000 de euro, banii fiind imprumutati de deputat de la Banca Transilvania pe baza unui credit pe o perioada de 30 de ani.

Peste numai cateva zile, Horia Ioan Marinescu i-a restituit lui Bogdan Ciuca 151.000 euro si ulterior sumele de 158.000 euro si 90.000 euro iar pentru a crea o aparenta de legalitate, intre cei doi au fost incheiate contracte de imprumut.

Potrivit DNA, Bogdan Ciuca, in calitate de deputat, in declaratiile de avere din 13 iunie 2008, 14 decembrie 2008, 15 iunie 2009, 26 noiembrie 2009, 17 martie 2010, 15 iunie 2010, 3 noiembrie 2010, 15 iunie 2011, 13 iunie 2012, 17 decembrie 2012 nu a consemnat aspecte cu privire la imprumuturile banesti de la Horia Ioan Marinescu, la data de 30.05.2008 in suma de 151.000 euro si la data de 08.07.2008 in suma de 90.000 euro.

Cu privire la senatorul PC Eugen Durbaca, procurorii au disjuns cercetarile pentru savarsirea infractiunilor prevazute in art.25 Cod penal raportat la art.132 din Legea nr.78/2000 in referire la art.248 Cod penal si art.248 (1) Cod penal, respectiv instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

"Este de mentionat ca, din denuntul invinuitului Mihail Boldea, rezulta ca acestia ar fi fost implicati in activitatea infractionala comisa de invinuiti", se mai arata in rechizitoriul DNA.

Procurorii DNA l-au trimis luni in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea, pentru mai multe fapte, printre care si santaj si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Costache Rosca, fost Rosca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Valentina Cojocaru si Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucuresti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL si SC Derek 1 SRL Galati, Ionel Mihaila, persoana fizica autorizata la Cabinetul individual de contabilitate "Mihaila Ionel" Galati.

DNA sustine ca, in perioada mai 2000 - mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, si Valentina Cojocaru, in calitate de asociati si administratori ai SC Fitoplant si ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat in scopul savarsirii de infractiuni, avand ca rezultat obtinerea in mod fraudulos a suprafetei de 39,61 ha, situata in extravilanul comunei Vanatori, jud. Galati, apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA in vederea valorificarii acestui teren.

Acestia au fost sprijiniti de Mircea Marosy, Mihail Boldea si Costache Rosca, acesta din urma inlesnindu-le dobandirea si valorificarea prin dezmembrare a terenului.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
sunt persecutati politic ! nu mai au voie sa fure !
sunt persecutati politic !
3195
rank 5
DUDUE hotia in Romania. Noroc ca avem DNA.l
La inchisoare cu sarlatanii acestia !
MosGerila
rank 5
Ciucä si Durbacä?!? Nu se poate, sint nume de scena, sau asa ii
cheama? Cu aceste nume, vinovatia lor este evidenta!
Belgia
rank 5
Am o propunere!....
Intrucit gluma se ingroasa serios, nu avem decit una din urmatoarele sanse: 1) ori apelam la comisii externe care sa faca controlul intregii tari....la catarama!...din interior, nu mai facem fata! 2) ori plecam toti din tara si lasam locul unei alte natiuni!
Strainul
rank 3
Cei doi
au invartit destinele Galatiului multa vreme. Durbaca- este unul din celebrii traseisti politici. Nu cred ca a exista vreu partid politic in Ro la care el sa nu fi fost membru.In rest- sa mai avem vesti despre ei- de exemplu- cam ce pedeapsa vor primi pentru faptele mentionate in articol.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor