Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro (Video)

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 09:08
5951 citiri
Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro (Video)

Procurorii DNA fac, miercuri dimineata, perchezitii la CFR Calatori si Ministerul Transporturlor, precum si la sediile mai multor firme si domiciliile unor persoane, in Bucuresti si judetele Brasov si Ilfov.

Descinderile ar viza, potrivit B1 TV, domeniul transportului feroviar privat, mai exact compania Regiotrans, unde exista suspiciuni de fapte de coruptie.

Procurorii DNA au anuntat, intr-un comunicat de presa, ca perchezitiile au loc "intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, comise in perioada 2008 - 2013".

Astfel, anchetatorii efectueaza "perchezitii domiciliare in 19 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice".

Surse citate de B1 TV arata ca fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, este implicat in acest dosar, fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Prejudiciu de milioane de euro

Prejudiciul s-ar ridica la cinci milioane de euro, relateaza Agerpres, citand surse judiciare.

Antena 3 transmite ca mai multe companii private din domeniul feroviar ar fi dat mita pentru a obtine subventii din partea statului, in valoare de sute de milioane de lei.

In acelasi dosar ar fi cercetat si Costache Nicolau, fost director general al CFR Infrastructura Brasov, unde procurorii DNA fac, de asemenea, perchezitii.

Descinderile DNA vizeaza compania privata feroviara RC-CF Trans Brasov, precum si Compania Nationala CFR SA si Regionala CFR Brasov, in dosarul legat de infractiuni de coruptie comise in domeniul transportului feroviar privat, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Aceleasi surse au spus ca exista suspiciuni ca fostul director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, Costache Nicolau, ar fi luat mita de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct. In schimbul mitei, seful din CFR ar fi favorizat firma lui Fanea la atribuirea unui contract de lucrari.

De asemenea, anchetatorii au indicii ca mai multi reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar ar fi divulgat informatii nedestinate publicitatii, in scopul atribuirii unor contracte catre diverse societati, pentru achititia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

In acelasi timp, Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor, ar fi luat spaga de la omul de afaceri brasovean Ganea Iorgu, pentru a favoriza firma privata de transport a acestuia, Feroviar RC-CF Trans.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#perchezitii DNA Transporturi, #perchezitii DNA Minister TRansporturi , #DNA