Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi - Cristian Adomnitei, vizat de ancheta (Video)

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 08:52
6440 citiri
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi - Cristian Adomnitei, vizat de ancheta (Video)
Foto: Consiliul Judetean Iasi

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la sediul Consiliului Judetean Iasi, pentru a efectua perchezitii intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.

DNA precizeaza intr-un comunicat ca au loc 21 de perchezitii dintre care 19 la sediul unei institutii publice, iar surse judiciare citate de televiziunile de stiri sustin ca ar fi vorba de CJ Iasi.

Printre persoanele vizate de ancheta DNA s-ar afla si presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar si vicepresedintele institutiei, Alin Aivanoaiei, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

Potrivit unor surse Agerpres, ar putea fi implicati si fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga, iar faptele ar avea legatura cu acordarea unui contract prin procedura "cerere de oferta" adjudecat de SC Laser Co SRL Iasi si semnat in 27 septembrie 2013, in valoare de 340.000 lei si care presupunea 16 repere. Obiectul contractului erau servicii de promovare a judetului Iasi.

Sursele au precizat ca durata maxima de executie era de 3 luni de la data semnarii, in caz de executare cu intarziere, prestatorul putand fi obligat la plata de penalitati de 0,1% (pe fiecare zi de intarziere) din contravaloarea serviciilor ramase de executat.

Aceleasi surse sustin ca suma s-ar fi achitat firmei, iar procesul-verbal de receptie consemneaza ca este totul in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni au fost predate doar 11 dintre cele 16 repere de promovare.

Sursele au subliniat ca auditul intern al institutiei a sesizat neregulile, subordonatii aducandu-i la cunostinta sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar acesta ar fi fost nemultumit de constatari si ar fi amenintat ca va lua masuri drastice, daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa.

B1 TV sustine ca procurorii fac perchezitii si in birourile unor sefi ai serviciilor financiar contabile, dar si la serviciul de achizitii.

Se vor ridica calculatoare, dar si documente care vor utile procurorilor in ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perchezitii DNA CJ Iasi , #DNA