Perchezitii la Ministerul de Interne - o consiliera a ministrului Oprea, adusa la DNA (Video)

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 21:50
3054 citiri
Perchezitii la Ministerul de Interne - o consiliera a ministrului Oprea, adusa la DNA (Video)

Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea Ingrid Mocanu Popa a fost adusa, miercuri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru audieri, ea fiind suspectata ca a divulgat informatii nedestinate publicitatii.

Fiind intrebata de jurnalisti daca facea copii ale unor documente din MAI, aceasta a dat din cap ca nu, dupa care a intrat in sediul DNA.

Si secretarul general adjunct din MAI, Mihai Sova, este vizat, in acest dosar, urmand ca si el sa ajunga la DNA pentru audieri.

Perchezitii la Ministerul de Interne - o consiliera a ministrului Oprea, suspectata de coruptie

In cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si au ridicat din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea si din cel al lui Sova calculatoare, documente si alte probe, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca Ingrid Mocanu Popa este vizata de anchetatori intrucat ar fi divulgat informatii nedestinate publicitatii.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz se fac cercetari pentru infractiuni de coruptie care ar fi fost comise de functionari din Ministerul Afacerilor Interne.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detasata la MAI, este angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#perchezitii Ministerul Interne, #consiliera ministru Interne DNA , #DNA