Perchezitii la Primaria Gheorgheni - ce spune edilul

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 11:50
3661 citiri
Perchezitii la Primaria Gheorgheni - ce spune edilul

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, spune ca si locuinta sa este vizata de perchezitiile DNA si ca procurorii l-au intrebat despre societatea Monturist, unde primaria este actionar cu 48%, el precizand ca nu are nicio implicare la aceasta firma si ca este vorba de un denunt care trebuie verificat.

Perchezitii in Harghita: Primaria Gheorgheni, in vizorul DNA - surse

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineata, ca procurorii anticoruptie se afla si la locuinta sa, adaugand ca i-au fost cerute "toate actele in legatura cu Monturist".

"M-au intrebat in legatura cu Monturist - este firma noastra, a primariei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu stim ce vor deocamdata, mi-au zis sa dau toate actele in legatura cu Monturist.

Eu sunt acasa si sunt (procurorii DNA - n.red.) la mine si la primarie, si nu stiu pe unde mai sunt, si ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunt, se pare fals, pe care domnii trebuie sa-l vada si sa-l controleze", a spus primarul.

El a precizat ca nu nu este implicat deloc in firma respectiva.

"Este o procedura, este un denunt care trebuie sa fie verificat si dansii procedeaza corect, asa cum scrie legea, dar n-avem nicio problema, trebuie totul clarificat", a adaugat primarul din Gheorgheni.

Directia Nationala Anticoruptie arata luni, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA Targu Mures fac cinci perchezitii in judetul Harghita, din care una este la sediul unei institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Gheorgheni.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals", a precizat DNA.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#primar Gheorgheni DNA, #Mezei Janos perchezitii DNA, #primar Gheorgheni perchezitii, #primar Gheorgheni Monturist , #DNA