Pledoariile finale in dosarul fostului colonel SRI Dragomir, amanate din cauza protestului magistratilor

de Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:46

   

Pledoariile finale in dosarul fostului colonel SRI Dragomir, amanate din cauza protestului magistratilor
Protestul magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care au decis sa judece doar cauzele urgente, au dus la amanarea procesului in care fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, este judecat pentru mai multe fapte de coruptie.

Cazul a fost amanat pentru data de 13 februarie, ora 14.00. Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu pot ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie.

Asa ca a fost constituit un complet de divergenta. In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.

Instanta le-a pus in vedere sotilor Daniel si Marinela Zoica Dragomir sa se gandeasca daca la urmatorul termen vor sa dea declaratii in fata completului format din trei judecatori.

Iata mai multe detalii despre acest caz inedit - Judecatorii nu se pun de acord in procesul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Este chemat al treilea magistratCurtea continua protestulJudecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis joi in Adunarea Generala sa continue protestul din Justitie pana pe 18 martie, cand CCR discuta sesizarile Inaltei Curti si ale Avocatului Poporului referitoare la Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu.

Pe usile salilor de judecata din Palatul de Justitie, unde au sediul Curtea de Apel Bucuresti si judecatoria Scetorului 5, sunt afise in care se arata ca sunt judecate doar cauzele urgente.


Foto: Ziare.com


Este vorba despre un termen foarte mare, de aproape 6 saptamani, de la data sesizarii, in contextul in care adunarile generale ale judecatorilor de la mai multe instante, inclusiv de la curti de apel sau tribunale din tara, si-au suspendat activitatea si solutioneaza doar cauzele urgente.

Ce procese de judecaInstantele judeca doar procesele urgente. Acestea sunt:

- In materie civila: ordonanta presedintiala, masuri asiguratorii, suspendare provizorie executare, rapiri internationale de copii, plasamente, adoptii, custodii publice, declarare ca indezirabili
- In materie penala: cauzele in care sunt inculpati sub imperiul masurilor preventive, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati.

Pe de alta parte, sindicatele personalului auxiliar din Justitie s-au asociat protestelor initiate de magistrati. Astfel, programul cu publicul si activitatea grefierilor din mai multe instante si parchete a fost redusa.


Sursa: Ziare.com
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
attila
rank 5
Ce protest?!
Pe asta nu-l judeca curtea martiala?
Gile
rank 5
Foarte simplu
Tovarasul colonel SRI este unul dintre scriitorii de frunte de articole pe site-ul Sputnik si un foarte apropiat al mafiei PSD!
Dar si un brav luptator impotriva justitiei!
eu-ca
rank 5
Tov lt colonel este mai mic in grad decit doamna colonel IED.
Ordinul pe unitate este dat.
TZEPESH
rank 5
Tradatori
Am putea spune colonel NE-colonel.Un derbedeu din satra puscariasului sef al PSD de la Rahova.
Sokratis
rank 5
Foarte oportun protestul...
Nu existe coincidente !
Kasper
rank 5
Dragomir
La cata agitatie a facut in spatiul public, la cum s-a autointitulat avertizor de integritate dupa ce a fost prins cu matrapazlacuri, la cum si-a facut pana si partid - Partidului Alianța Națională, numai sa scape de puscarie, zic ca merita un sejur de cativa ani, desi nu cred ca se va indrepta vreodata. De pacate, el este un pestisor, rechinii stau si joaca table pe plaja la Monaco, de exemplu.
smartysmarty
rank 3
Guvernul: capul lui Dragomir vrem
Asemenea mult mai celebrului Julian Assange, Dragomir a dezvaluit incredibile abuzuri in Ministerul Justitiei, mai ales in randul procurorilor. Si tot ca lui Julian Assange, guvernul vrea sa-i taie capul, doar pentru ca spus adevarul.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor