Ponta il vrea sef la DNA pe un partener de raliuri - surse

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 10:28
5542 citiri
Ponta il vrea sef la DNA pe un partener de raliuri - surse
Foto: newsbv.ro

Procurorul DIICOT Marian Drilea, pus sub acuzare intr-un dosar si partener de raliuri al lui Victor Ponta, ar putea sa fie viitorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, sustin surse din PSD.

Drilea este in prezent procuror la DIICOT-Serviciul Teritorial Brasov, dar CSM a decis inca din 10 iulie 2012 ca acesta sa predea la Bucuresti, la Institutul National al Magistraturii. Mutarea la Bucuresti ar fi un prim pas in vederea preluarii DNA, scrie Evenimentul Zilei.

Marian Drilea a participat impreuna cu Victor Ponta, in ultimii cinci ani, la zeci de curse in campionatul national de raliuri. Ponta este copilotul lui Edwin Keleti, iar Drilea este copilotul lui Lucian Boroianu, scrie sursa citata.

Acelasi Marian Drilea a fost pus sub acuzare intr-un dosar de falsificare a unor documente DGIPI. El a fost cercetat de Parchetul General sub acuzatia ca impreuna cu nasul sau, capitanul SRI Daniel Diaconu, ar fi falsificat un document clasificat "strict secret", emis de DGIPI si semnat de seful de atunci Virgil Ardelean. Cu ajutorul acestui document, Ioan Gliga, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, a fost santajat si obligat sa isi dea demisia. Locul sau a fost ocupat de Marian Drilea.

Anul acesta, un tribunal militar l-a condamnat pe Daniel Diaconu la trei ani de inchisoare cu suspendare. El a sustinut ca actiunile lui in cadrul SRI nu au avut rezultatele pe care le-au urmarit si, atunci, a intocmit inscrisul pe care l-a semnat el.

Acelasi Marian Drilea a afirmat in fata mai multor oficiali din cadrul Fisc-ului ca va face tot posibilul pentru a-l cerceta si retine pe seful lor de atunci, Sorin Blejnar, adversar recunoscut al lui Victor Ponta. Ancheta viza compromiterea sefului Fisc-ului prin mediatizarea dosarului, "chiar daca faptele de care era acuzat nu se confirmau", iar Sorin Blejnar urma sa fie eliberat din functie. Blejnar s-a plans, inca din 2010, la seful DIICOT si la CSM, de amenintarile lui Marian Drilea.

Doi ani mai tarziu, pe 1 august 2012, Marian Drilea a inceput urmarirea penala, la DIICOT Brasov, impotriva lui Sorin Blejnar, intr-un dosar de evaziune fiscala cu combustibili.

Drilea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, in 1996 si si-a sustinut doctoratul la Chisinau. In 14 ani de magistratura, el a acumulat o avere de invidiat: sase terenuri, dintre care patru situate intravilan in Brasov si Vulcan, trei apartamente in Brasov in suprafata de 225, 200, respectiv 60 metri patrati, o casa si un BMW X5. Anul trecut a vandut un imobil si un teren cu 60.000 de euro, respectiv 587.000 de lei.

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a expirat in luna august si a fost prelungit, prin delegare, cu sase luni. La sedinta de Guvern de la sfarsitul saptamanii trecute, Victor Ponta i-a cerut public ministrului PNL al Justitiei, Mona Pivniceru, sa demareze procedurile de numire a unui nou procuror general si al unui nou sef la DNA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta Drilea sef DNA, #Marian Drilea procuror DNA, #Ponta numire sef DNA, #Drilea Blejnar , #DNA