Premiera la DNA: Procurorul sef al DNA Slobozia, ridicat de mascati pentru luare de mita (Video)

Joi, 13 Iunie 2013, ora 14:55
3493 citiri
Premiera la DNA: Procurorul sef al DNA Slobozia, ridicat de mascati pentru luare de mita (Video)
Foto: Arhiva

Dumitru Cristudor, procurorul sef de la DNA Slobozia, a fost ridicat, joi, de anchetatori impreuna cu doi oameni de afaceri si dus la sediul central al DNA pentru audieri. Cristudor este acuzat de luare de mita si favorizarea infractorului.

Cazul este o premiera pentru DNA, pana acum niciun procuror sef din cadrul institutiei de lupta impotriva coruptiei nefiind pus sub invinuire, informeaza B1 TV.

Alaturi de procurorul sef au fost pusi sub urmarire penala oamenii de afaceri Vasile Daniel Taifas si Monica Andronache, care sunt acuzati de dare de mita si favorizarea infractorului, se arata in comunicatul DNA.

UPDATE: Conform unui comunicat remis Ziare.com, sectia pentru procurori a CSM a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a magistratului Dumitru Cristudor, la solicitarea DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca "in perioada 11 februarie 2013 pana in prezent, invinuitul Cristudor Dumitru, in calitatea sa de procuror, impreuna cu invinuitii Taifas Daniel Vasile si Andronache Monica, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscala, intr-un dosar aflat pe rolul autoritatilor judiciare germane, astfel incat persoanele respective sa distruga si sa ascunda documente si obiecte compromitatoare ce ar fi putut constitui mijloace de proba, zadarnicind astfel urmarirea penala si, implicit, lipsind de finalitate activitatile de perchezitie dispuse de autoritatile judiciare germane pe teritoriul Romaniei.

Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autoritatile germane pentru evaziune fiscala a constat in instiintarea cu privire la data efectuarii perchezitiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a parasi teritoriul tarii, suportarea costurilor asistentei juridice".

De asemenea, anchetatorii au stabilit ca Dumitru Cristudor nu si-a indeplinit indatoririle de serviciu, ba din contra, nu a adoptat "masuri de protectie minimale care sa asigure conspirativitatea activitatilor de perchezitie ce urmau a fi efectuate de autoritatile judiciare germane in municipiul Slobozia in perioada 03.06.2013 - 05.06.2013", favorizandu-i astfel pe evazionisti.

La schimb, magistratul Cristudor Dumitru a primit de la Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul lui Andronache Monica, materiale de constructie si amenajarea spatiului, in valoare totala de 5.354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea unui imobil apartinand unei societati comerciale la care asociat este fiul magistratului, arata anchetatorii.

Conform Realitatea TV, procurorul sef al DNA Slobozia a fost insotit la audieri de nu mai putin de 5 dube, in care s-ar afla documente care vor fi inregistrate ca probe.

Pana acum, singurul procuror DNA pus sub invinuire a fost Aghenitei Mihaela de la DNA Galati, acuzata ca l-ar fi favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#procuror DNA Slobozia mita, #Dumitru Cristudor procuror retinut, #procuror DNA retinut mita , #DNA