Presedintele CJ Harghita, trimis in judecata: Prejudiciu de peste un milion de euro

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 18:17
2247 citiri
Presedintele CJ Harghita, trimis in judecata: Prejudiciu de peste un milion de euro

Presedintele Consilului Judetean Harghita, Csaba Borboly, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fals si calomnie, informeaza DNA, intr-un comunicat remis luni.

In dosarul de coruptie intocmit de procurorii DNA Targu Mures au mai fost trimisi in judecata, alaturi de Borboly, alti 12 inculpati.

Este vorba despre fostul vicepresedinte al CJ Harghita, un consilier judetean si un functionar, doi sefi din cadrul Directiei de Drumuri din judet, directorul executiv si un consilier din cadrul Directiei Economice din Consiliul judetean, precum si primarul unei comune harghitene.

Pe langa acestia, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a mai multor reprezentanti ai unor societati private care efectueaza activitati in domeniul constructiilor, precum si a unui muncitor necalificat.

Presedintele CJ Harghita este acuzat ca ar fi acordat in mod preferential contracte de efectuare a lucrarilor la drumurile din judet, excluzand de la licitatie constructorii care prezentasera oferte mai avantajoase, pe motiv ca nu s-a inteles cu acestia cu privire la grosimea asfaltului.

"Prejudiciul total produs ca urmarea activitatilor desfasurate in anii 2010 si 2011 este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea data). Prejudiciul consta in caracterul fictiv al materialelor date in custodie firmelor constructoare si in diferenta dintre preturile onorate si cele oferite de firmele descalificate la licitatie, substantial mai mici.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor Borboly Csaba, Sofalvi Laszlo, Csiszer Botond Benedek, Kelemen Csongor, Gabor Laszlo, Biro Ema, Kosa Petru, Imre Madarasz Attila, Imre Madarasz Julia, Sajo Tibor, pana la concurenta sumelor retinute drept prejudiciu in sarcina fiecaruia dintre acestia", se arata in comunicatul DNA.

Pe numele lui Borboly Presedintele s-au retinut doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata (cate 3 acte materiale), instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata (3 acte materiale), doua infractiuni de fals intelectual si denuntare calomnioasa.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Tirgu Mures.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinte CJ Harghita DNA, #Borboly Csaba trimis judecata, #CJ Harghita drumuri DNA , #DNA