Primarul de la Piatra Neamt, urmarit penal - Pinalti e acuzat de fapte de coruptie

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:48
4233 citiri
Primarul de la Piatra Neamt, urmarit penal - Pinalti e acuzat de fapte de coruptie
Foto: Adevarul

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numle primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, audiat miercuri de procurorii anticoruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Gheorghe Stefan, cunoscut pentru porecla "Pinalti", este acuzat de "efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite" si de "folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Stefan a administrat o societate comerciala, folosindu-se de interpusi care au fost de acord sa figureze ca asociati si administratori. Astfel, el ar fi exercitat operatiuni financiare incompatibile cu functia de edil, obtinand foloase necuvenite.

Inca o primarie vizata de DNA pentru coruptie: Gheorghe Stefan, audiat de procurori

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Stefan a administrat o societate comerciala, folosindu-se de interpusi care au fost de acord sa figureze ca asociati si administratori. Astfel, "Pinalti" a exercitat operatiuni financiare incompatibile cu functia de edil, obtinand foloase necuvenite.

Totodata, Gheorghe Stefan si-a folosit influenta de lider al PDL Neamt pentru ca firma sa obtina contracte cu autoritatile locale din comunele nemtene Tazlau, Gheraesti si Draganesti.

Cum isi directiona primarul banii de la stat catre firma

Firma lui Gheorghe Stefan efectua lucrari de alimentare cu apa a comunelor, lucrari finantate din bugetul de stat si aprobate de Consiliul Judetean. Pentru a fi sigur ca firma sa va beneficia de contracte, edilul de la Piatra Neamt a sustinut o anumita persoana sa ocupe functia de consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Neamt.

Astfel, primarul PDL a reusit, in perioada 2010 - 2012, cu ocazia rectificarilor sau alocarilor bugetare anuale, sa directioneze sume de bani catre autoritatile locale care aveau contracte cu firma sa.

Procurorii DNA au beneficiat de sprijinul ofiterilor SRI pe durata desfasurarii anchetei.

Descinderi in Piatra Neamt si Bacau: Primarul Pinalti s-ar afla printre suspectii de coruptie

Miercuri dimineata, primarul Gheorghe Stefan s-a prezentat in fata procurorilor DNA insotit de avocatul sau, pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile din dosar.

In luna februarie, procurorii DNA au efectuat 5 perchezitii in judetele Neamt si Bacau. Atunci, anchetatorii au descins la sediul primariei conduse de "Pinalti" si la stadionul echipei FC Ceahlaul Piatra Neamt, precum si la societatile apropiate edilului.

I.S.

Citește și:
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...