Primarul din Miercurea Ciuc, trimis in judecata, a demisionat: Un gest de onoare si moralitate

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 22:49
4805 citiri
Primarul din Miercurea Ciuc, trimis in judecata, a demisionat: Un gest de onoare si moralitate
Foto: captura YouTube / Twinning Gyula

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, si-a dat demisia din functie, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu.

Informatia a fost confirmata de avocatul lui Raduly Robert-Kalman, Milu Timoce, care a declarat ca primarul era hotarat sa renunte la aceasta demnitate si a spus ca este un gest de onoare si de moralitate.

"In cursul zilei de astazi, ca urmare a dispunerii trimiterii in judecata de catre DNA, domnul primar si-a dat demisia si a renuntat la functia de primar al municipiului Miercurea Ciuc. Dansul a spus ca este un gest de onoare si de moralitate, pana la urma, in contextul in care procurorii DNA l-au trimis in judecata si dansul a spus ca nu se va mai putea prezenta in fata comunitatii in acest context si sa reprezinte comunitatea din municipiu", a declarat avocatul Milu Timoce.

UDMR face zid in jurul edililor din Miercurea Ciuc si protesteaza la adresa "hartuirii" lor

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, respectiv Szoke Domokos, au fost suspendati din functie in data de 14 mai, prin ordine ale prefectului Harghitei, Andrei Jean Adrian, potrivit legii, dupa ce fata de cei doi s-a dispus masura arestului la domiciliu, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu.

In cursul zilei de miercuri, primarul Raduly Robert-Kalman si viceprimarul Szoke Domokos au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in stare de arest la domiciliu, intr-un dosar in care sunt acuzati de abuz in serviciu.

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, acuzati de coruptie, cercetati in arest la domiciliu

Potrivit unui comunicat al DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni) si conflict de interese, iar Szoke Domokos va fi judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.

Printre acuzatiile aduse primarului Raduly este si aceea ca, in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de edil, a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

Numele vicepresedintelui executiv al UDMR, in rechizitoriul primarului din Miercurea Ciuc

Acest lucru s-a produs si ca urmare a relatiilor existente intre Robert-Kalman Raduly si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii respective.

De asemenea, potrivit sursei citate, in perioada 2007 - 2011, Robert-Kalman Raduly si Domokos Szoke au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea SC Topo Service SA in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#primar Miercurea Ciuc demisionat DNA, #primar UDMR Miercurea Ciuc demisie , #DNA
Comentarii