Primarul din Sighetu Marmatiei, trimis in judecata - cu cat a prejudiciat primaria

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 14:52
2264 citiri
Primarul din Sighetu Marmatiei, trimis in judecata - cu cat a prejudiciat primaria

Primarul din Sighetu Marmatiei, Ovidiu Gheorghe Nemes, a fost trimis in judecata, vineri, de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu.

Impreuna cu el au mai fost trimisi in judecata Ioan Barbus, director economic in cadrul primariei si Mihaela Dunca, consilier juridic.

Procurorii arata in rechizitoriu ca la data de 18 noiembrie 2009, Nemes, pe atunci viceprimar, si ceilalti doi inculpati au incheiat un contract cu o societate comerciala ce avea ca obiect inchirierea, de catre Primaria municipiului Sighetu-Marmatiei, a 10 (zece) automate de vanzare a tichetelor de parcare (parcometre).

Contractul respectiv a fost incheiat de catre cei trei inculpati, cu incalcarea atributiilor stabilite prin fisa postului, dar si cu nerespectarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Astfel, reprezentantii primariei au incheiat si semnat acest contract de achizitie publica in valoare totala de 24.000 euro fara TVA, prin atribuire directa, desi dispozitiile legale prevedeau ca achizitia directa se putea efectua daca valoarea achizitiei nu depasea echivalentul in lei a 15.000 euro.

De asemenea, contractul de inchiriere continea o clauza conform careia locatarul, respectiv Primaria municipiului Sighetu Marmatiei, va plati o penalitate de 1%, pentru fiecare zi de intarziere la plata chiriei ori a oricaror obligatii de plata ce-i revin.

Deoarece, Primaria municipiului Sighetu Marmatiei nu si-a achitat obligatiile contractuale, institutia a fost obligata de instanta sa plateasca catre firma proprietara a parcometrelor, mai multe sume, reprezentand chiria restanta, penalitati de intarziere si cheltuieli de judecata in suma de 772 lei.

La data de 10 martie 2014, printr-o hotarare a Consiliului local, Primaria Municipiului Sighetu Marmatiei s-a constituit parte civila cu suma totala de 703.348,78 lei, reprezentand sume datorate societatii comerciale de la care fusesera inchiriate parcometrele.

S-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile si mobile ale celor 3 inculpati, in vederea repararii pagubei produse municipiului Sighetu Marmatiei, pana la concurenta sumei de 703.348,78 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#primar Sighetu Marmatiei judecata , #DNA